A legyengült immunrendszerű embereknek kellhet egy negyedik oltás is

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) újonnan kiadott útmutatása alapján az immunhiánnyal küzdő embereknek szükségük lehet egy negyedik adag oltásra is.

A CDC szerint az említett betegeknek hat hónappal a Moderna vagy a Pfizer vakcina harmadik adagja után kellene megkapniuk a negyedik dózist, amely az ügynökség ajánlása alapján a rendelkezésre álló három oltóanyag bármelyike lehet.

A CDC augusztusban engedélyezte a harmadik dózis beadását bizonyos 18 év feletti, immunhiányos emberek számára. Azt mondták, hogy a harmadik adagra, nem pedig emlékeztető oltásra – az ügynökség különbséget tesz a kettő között – azért volt szükség, mert a legyengült immunrendszerrel rendelkezők nem biztos, hogy az első két adagtól teljes védettséget kaptak.

Esetükben a negyedik dózis lenne tehát az emlékeztető oltás.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: ABC News / CNN

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply