A legyengült immunrendszerű embereknek kellhet egy negyedik oltás is

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) újonnan kiadott útmutatása alapján az immunhiánnyal küzdő embereknek szükségük lehet egy negyedik adag oltásra is.

A CDC szerint az említett betegeknek hat hónappal a Moderna vagy a Pfizer vakcina harmadik adagja után kellene megkapniuk a negyedik dózist, amely az ügynökség ajánlása alapján a rendelkezésre álló három oltóanyag bármelyike lehet.

A CDC augusztusban engedélyezte a harmadik dózis beadását bizonyos 18 év feletti, immunhiányos emberek számára. Azt mondták, hogy a harmadik adagra, nem pedig emlékeztető oltásra – az ügynökség különbséget tesz a kettő között – azért volt szükség, mert a legyengült immunrendszerrel rendelkezők nem biztos, hogy az első két adagtól teljes védettséget kaptak.

Esetükben a negyedik dózis lenne tehát az emlékeztető oltás.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: ABC News / CNN

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »