Az USA a sor végén kullog a fizetett szabadságok tekintetében

Az Egyesült Államok egyike annak a hat országnak a világon, ahol semmilyen államilag fizetett szabadság nincs.

Az amerikai kongresszus jelenleg 4 hét fizetett családi és egészségügyi szabadság bevezetését fontolgatja a demokraták költségvetési tervében eredetileg javasolt 12 héthez képest. Ha a terv törvényerejűvé válik, az Egyesült Államok többé nem szerepel azon országok listáján, amelyekben semmilyen fizetett szabadság nincs – persze ez a 4 hét is elenyésző a következő adatok fényében.

A 185 ország közül, amelyek fizetett szülési szabadságot biztosítanak a kismamáknak, csak egy, Szváziföld kínál négy hétnél kevesebbet. A Kaliforniai Egyetem világpolitikával foglalkozó elemzőközpontjának adatai szerint pedig a 174 ország közül, ahol személyes egészségügyi probléma miatt lehet fizetett szabadságra menni, mindössze 26 biztosít négy hetet vagy annál kevesebbet.

A központ adatai szerint globálisan az átlagos fizetett szülési szabadság 29 hét, míg az apasági szabadság 16 hét.

https://www.instagram.com/p/CVf6b4tFuXk/

Forrás: The New York Times / Instagram

Friss hírek

Piaci körkép: valószínűleg bukta oroszországi üzemét a Volkswagen

A hét első kereskedési napját Európában teljes mértékben a Credit Suisse UBS általi átvételére adott reakciók határozzák meg. Bár a kereskedés eléggé pesszimistán indult, a délelőtt folyamán már egyértelmű visszapattanás volt látható. A befektetők figyelme most arra irányul, hogy a Wall Street hogyan reagál a felvásárlásra és a Credit Suisse kockázatos kötvényeinek lenullázására.

Read More »

Észak-Korea megregulázására szólított fel a G7-csoport és az EU

A Franciaországot, Németországot, Olaszországot, Japánt, az Egyesült Királyságot, az Egyesült Államokat és Kanadát tömörítő G7-csoport, valamint az Európai Unió közös állásfoglalásában a tárcavezetők kijelentették: tavaly óta Észak-Korea fokozta a helyzet elmérgesedéséhez vezető tevékenységét a soha nem látott mennyiségű ballisztikus rakéta kilövésével.

Read More »