Az USA a sor végén kullog a fizetett szabadságok tekintetében

Az Egyesült Államok egyike annak a hat országnak a világon, ahol semmilyen államilag fizetett szabadság nincs.

Az amerikai kongresszus jelenleg 4 hét fizetett családi és egészségügyi szabadság bevezetését fontolgatja a demokraták költségvetési tervében eredetileg javasolt 12 héthez képest. Ha a terv törvényerejűvé válik, az Egyesült Államok többé nem szerepel azon országok listáján, amelyekben semmilyen fizetett szabadság nincs – persze ez a 4 hét is elenyésző a következő adatok fényében.

A 185 ország közül, amelyek fizetett szülési szabadságot biztosítanak a kismamáknak, csak egy, Szváziföld kínál négy hétnél kevesebbet. A Kaliforniai Egyetem világpolitikával foglalkozó elemzőközpontjának adatai szerint pedig a 174 ország közül, ahol személyes egészségügyi probléma miatt lehet fizetett szabadságra menni, mindössze 26 biztosít négy hetet vagy annál kevesebbet.

A központ adatai szerint globálisan az átlagos fizetett szülési szabadság 29 hét, míg az apasági szabadság 16 hét.

Forrás: The New York Times / Instagram

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply