CDC: a 12-18 évesek körében is hatékony a Pfizer vakcinája

A Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinája 93%-ban hatékonyan előzte meg a kórházi kezeléseket a 12 és 18 év közöttiek körében – derül ki az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) kedden közzétett elemzéséből.

A vizsgálatot június és szeptember között végezték, amikor már a delta variáns volt az uralkodó az Egyesült Államokban – ez a változat bizonyítottan veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a vírus egyéb típusai.

A felmérésben részt vevő 19 gyermekkórház adatai azt mutatták, hogy a Covid-19 miatt kórházba került 179 beteg 97%-a nem volt beoltva, ami megerősíti a vakcina hatékonyságát. A kérdéses fiatalok 16%-ának voltak súlyos tünetei, közülük senki nem kapott egyetlen oltást sem.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters / Instagram

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply