Friss hírek

Koronavírus itthon: ezer felett a napi új fertőzések száma

Tizenegy, többségében idős, krónikus beteg meghalt és újabb 1141 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 5 916 769 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 689 371-en a második, 948 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 831 866-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 341-re, a gyógyultaké 790 127-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 11 398-ra emelkedett – ez két hét alatt 51%-os növekedést jelent. Kórházban 742 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 113-an vannak lélegeztetőgépen.

Az azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon 2021. augusztus 1-jétől. Forrás: MTVA

  • Kapcsolódó cikkünk:

A kormányzati oldalon kiemelték: az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért arra kérik őket, hogy regisztráljanak és mielőbb oltassák be magukat. Hozzátették, hogy a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már meg is kapta. Aki még nem, továbbra is regisztrálhat a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu oldalon.

Magyarországon az átoltottság a teljes lakosság arányában 59%-os, ugyanakkor az eddigi tapasztalatok alapján a járvány hatékony visszaszorításához 80%-os védettségi arányra lenne szükség.

Átoltottság alakulása a világ néhány országában. Világoszölddel az egy adag oltással rendelkezők, sötétzölddel a teljes védettséggel rendelkezők aránya a teljes lakosságon belül. Forrás: Our World In Data

Forrás: MTI / Kitekintő / OurWorldInData.org

Friss hírek

Nő az oltási kedv Csehországban

Erősen nőtt az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt Csehországban: míg október elején naponta alig néhány ezren vették fel az oltóanyagot, addig a hét elején ez a szám már elérte a napi harmincezret - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján kedden megjelent kimutatásokból.

Read More »

Férjhez ment a japán hercegnő

Mako japán hercegnő férjhez ment a volt egyetemi hallgatótársához, Komuro Keihez - közölte kedden a japán császári udvar ügyeivel foglalkozó kormányügynökség. A hercegnő a japán törvények értelmében ezzel elveszítette császári státuszát, mivel férje, Komuro közember.

Read More »