Friss hírek

Franciaország januártól betiltja a zöldségek műanyagba csomagolását

Annak érdekében, hogy csökkentsék a keletkező műanyagszemét mennyiségét, Franciaországban 2022. január 1-jétől betiltják szinte az összes gyümölcs és zöldségféle műanyagba történő csomagolását.

A kormány várakozásai szerint az intézkedésnek köszönhetően évente több mint egy milliárddal kevesebb műanyag csomagolásra lesz így szükség. Vannak olyan termékek, amelyek egyelőre mentesülnek az intézkedés alól – ilyenek például a bogyós gyümölcsök – , de 2026-ig szélesítik majd a műanyagtilalom körét.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Instagram / The Independent

 

Friss hírek

Nő az oltási kedv Csehországban

Erősen nőtt az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt Csehországban: míg október elején naponta alig néhány ezren vették fel az oltóanyagot, addig a hét elején ez a szám már elérte a napi harmincezret - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján kedden megjelent kimutatásokból.

Read More »

Férjhez ment a japán hercegnő

Mako japán hercegnő férjhez ment a volt egyetemi hallgatótársához, Komuro Keihez - közölte kedden a japán császári udvar ügyeivel foglalkozó kormányügynökség. A hercegnő a japán törvények értelmében ezzel elveszítette császári státuszát, mivel férje, Komuro közember.

Read More »