Friss hírek

Rendhagyó módon népszerűsítik az oltást Új-Zélandon

Új-Zéland nemzeti légitársasága, az Air New Zealand igazán különleges dolgot talált ki az oltás népszerűsítésére: október 16-án, szombaton egy 787-es repülőgépet oltóponttá alakítanak az aucklandi repülőtéren, ahol bárki felveheti az oltást, aki előzetesen regisztrált az eseményre.

A résztvevők nem csak a Pfizer vakcina első dózisát kapják meg, hanem egy vezetett túrára is az Air New Zealand vendégei a légitársaság hangárjában, ami mellé ingyenes étel- és italfogyasztás, valamint egy direkt erre az alkalomra készített beszállókártya is jár – utóbbi csak emlékbe, utazni nem lehet vele.

Az egyszeri felajánlás mindenki számára nyitva áll Auckland térségében, aki jogosult oltásra, de mindeddig nem kérte.

Forrás: CNN / Air New Zealand Facebook

Friss hírek

Nő az oltási kedv Csehországban

Erősen nőtt az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt Csehországban: míg október elején naponta alig néhány ezren vették fel az oltóanyagot, addig a hét elején ez a szám már elérte a napi harmincezret - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján kedden megjelent kimutatásokból.

Read More »

Férjhez ment a japán hercegnő

Mako japán hercegnő férjhez ment a volt egyetemi hallgatótársához, Komuro Keihez - közölte kedden a japán császári udvar ügyeivel foglalkozó kormányügynökség. A hercegnő a japán törvények értelmében ezzel elveszítette császári státuszát, mivel férje, Komuro közember.

Read More »