Jövő nyártól már csak fizetőkapukon engednek be Velencébe

A Times szerint az olasz képviselők múlt héten elfogadták azt a korlátozó csomagot, amellyel jelentősen csökkenteni kívánják a Velence városát érő turisztikai nyomást. A terv nem újkeletű, már 2019-ben is szó volt egy hasonló csomagról, de annak élesítését elhalasztották, majd jött a koronavírus-járvány.

A La Stampa olasz napilap az intézkedések részleteiről is írt, ezek szerint elektronikus forgókapukkal szerelik fel a város bejáratait, ahol előzetes foglalás és belépődíj megfizetése mellett lehet majd bejutni Velence utcáira és lagúnáihoz. Az intézkedések alól csak a helyiek és hozzátartozóik, a 6 éven aluli gyermekek, illetve a helyi hotelekben tartózkodó vendégek mentesülnek.

Az intézkedéseket 2022 nyarától tervezik bevezetni, a belépődíj mértéke állítólag 3 és 10 euró között lesz, szezontól függően.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Megdőlhetett az európai melegrekord

Forrás: CNBC

 

Friss hírek

Ismét leminősítette Ukrajnát a Moody’s

Az eddigieknél is nagyobb adóskockázatot jelző szintre minősítette vissza Ukrajnát pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az Ukrajna elleni orosz invázió elhúzódásával növekednek az ukrán adóssághelyzet fenntarthatóságát terhelő kockázatok.

Read More »