Jövő nyártól már csak fizetőkapukon engednek be Velencébe

A Times szerint az olasz képviselők múlt héten elfogadták azt a korlátozó csomagot, amellyel jelentősen csökkenteni kívánják a Velence városát érő turisztikai nyomást. A terv nem újkeletű, már 2019-ben is szó volt egy hasonló csomagról, de annak élesítését elhalasztották, majd jött a koronavírus-járvány.

A La Stampa olasz napilap az intézkedések részleteiről is írt, ezek szerint elektronikus forgókapukkal szerelik fel a város bejáratait, ahol előzetes foglalás és belépődíj megfizetése mellett lehet majd bejutni Velence utcáira és lagúnáihoz. Az intézkedések alól csak a helyiek és hozzátartozóik, a 6 éven aluli gyermekek, illetve a helyi hotelekben tartózkodó vendégek mentesülnek.

Az intézkedéseket 2022 nyarától tervezik bevezetni, a belépődíj mértéke állítólag 3 és 10 euró között lesz, szezontól függően.

https://www.instagram.com/p/CS8kHiItZVi/
  • Kapcsolódó cikkünk:

Megdőlhetett az európai melegrekord

Forrás: CNBC

 

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »