Rontotta Kínára vonatkozó GDP várakozását a Goldman

A Goldman Sachs jelentősen rontotta Kína folyó negyedévi gazdasági növekedésével kapcsolatos előrejelzését – közölte a Bloomberg hírügynökség hétfőn.

A befektetési bank szerint a delta variáns terjedése az országban lényegesen visszafogja a lakossági kiadásokat, ami végeredményben a gazdaság növekedésének a lassulását eredményezi. Kínában vasárnap 125 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak az egy nappal korábbi 96 után.

A Goldman most úgy véli, hogy a szeptember végével záródó három hónapban a kínai hazai össztermék (GDP) 2,3 százalékkal nő csupán az eddig várt 5,8 százalékos emelkedés helyett éves összevetésben, az idei utolsó negyedévre várt  gazdaságnövekedési számot ugyanakkor 5,8 százalékról 8,5 százalékra javította.

Összességében az idei évre várt kínai növekedési ütemet 8,6 százalékról 8,3 százalékra vitte le a Goldman. Kína 6 százalék körüli GDP-növekedési célt tűzött ki az idei évre.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »