Rontotta Kínára vonatkozó GDP várakozását a Goldman

A Goldman Sachs jelentősen rontotta Kína folyó negyedévi gazdasági növekedésével kapcsolatos előrejelzését – közölte a Bloomberg hírügynökség hétfőn.

A befektetési bank szerint a delta variáns terjedése az országban lényegesen visszafogja a lakossági kiadásokat, ami végeredményben a gazdaság növekedésének a lassulását eredményezi. Kínában vasárnap 125 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak az egy nappal korábbi 96 után.

A Goldman most úgy véli, hogy a szeptember végével záródó három hónapban a kínai hazai össztermék (GDP) 2,3 százalékkal nő csupán az eddig várt 5,8 százalékos emelkedés helyett éves összevetésben, az idei utolsó negyedévre várt  gazdaságnövekedési számot ugyanakkor 5,8 százalékról 8,5 százalékra javította.

Összességében az idei évre várt kínai növekedési ütemet 8,6 százalékról 8,3 százalékra vitte le a Goldman. Kína 6 százalék körüli GDP-növekedési célt tűzött ki az idei évre.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Piaci körkép: kitörés határán a DAX index

A DAX helyzete nem sokat változott tegnaphoz képest, de van esély az index kitörésére eddigi kereskedési sávjából, miután ismét ennek felső határát teszteli. Ezt a területet az overbalance-szerkezet felső határa is jelöli, így áttörése trendfordulóra utalhat.

Read More »