Rontotta Kínára vonatkozó GDP várakozását a Goldman

A Goldman Sachs jelentősen rontotta Kína folyó negyedévi gazdasági növekedésével kapcsolatos előrejelzését – közölte a Bloomberg hírügynökség hétfőn.

A befektetési bank szerint a delta variáns terjedése az országban lényegesen visszafogja a lakossági kiadásokat, ami végeredményben a gazdaság növekedésének a lassulását eredményezi. Kínában vasárnap 125 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak az egy nappal korábbi 96 után.

A Goldman most úgy véli, hogy a szeptember végével záródó három hónapban a kínai hazai össztermék (GDP) 2,3 százalékkal nő csupán az eddig várt 5,8 százalékos emelkedés helyett éves összevetésben, az idei utolsó negyedévre várt  gazdaságnövekedési számot ugyanakkor 5,8 százalékról 8,5 százalékra javította.

Összességében az idei évre várt kínai növekedési ütemet 8,6 százalékról 8,3 százalékra vitte le a Goldman. Kína 6 százalék körüli GDP-növekedési célt tűzött ki az idei évre.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Két hónapos csúcsa közelében forog a DAX

Kedvező ma a hangulat az európai tőzsdéken, amit az egészségügyi, illetve az utazási és szabadidős szektorok papírjainak emelkedése vezet. A friss GDP-adatok azt mutatták, hogy a brit gazdaság a vártnál kevésbé esett vissza a második negyedévben, ennek ellenére a brit gazdaság kilátásai továbbra is gyengék.

Read More »

Egyhavi csúcson járt ma az euró

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az eurót a dollárral szemben ismét 1,03 felett jegyzik, ami egy hónapos csúcsot jelent. A dollár árfolyamának gyengülése a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatok miatt következett be.

Read More »