Az USA-ban már több az üres állás, mint az álláskereső

A washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics hétfőn publikált jelentése alapján soha nem volt még annyi meghirdetett üres állás az Egyesült Államokban, mint idén júniusban.  

Június utolsó napján 10,073 millió betöltetlen álláshelyet jelentettek az Egyesült Államokban, 590 ezerrel többet a májusi 9,483 milliónál – ezzel pedig a betöltetlen állások száma már több mint egy millióval haladja meg a munkanélküliek számát. A múlt héten publikált legfrissebb adatsor szerint ugyanis a munkanélküliek száma 782 ezerrel 8,7 millióra csökkent.

https://www.instagram.com/p/CSXOrlcjxdN/

A júniusi 10,1 millió betöltetlen álláshely a valaha legnagyobb regisztrált érték az Egyesült Államokban, a piac csökkenésre, 9,281 millió betöltetlen álláshelyre számított júniusban. A legalacsonyabb a tavaly áprilisi 4,996 millió volt. Egy évvel ezelőtt, tavaly júniusban 6,112 millió volt a betöltetlen álláshelyek száma.

Az idén júniusban 6,719 millióan álltak munkába és 5,584 millióan távoztak állásukból. A felvételek száma 697 ezerrel nőtt az előző havihoz képest, a kilépések száma pedig 254 ezerrel emelkedett. Júniusban a betöltetlen álláshelyek száma a szakmai szolgáltatási területeken nőtt a legnagyobb mértékben, 227 ezerrel. A kiskereskedelemben 133 ezerrel nőtt a meghirdetett állások száma, a szálláshelyeken és élelmezési szolgáltatásokban pedig 121 ezerrel.

Forrás: CNBC / MTI

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »