Montenegróban minden nyolcadik fertőzött turista

Minden nyolcadik regisztrált fertőzött Montenegróban a turisták közül kerül ki – közölte az ország közegészségügyi intézete szerdán. A legfrissebb adatok szerint az utóbbi 24 órában 219 fertőzöttet regisztráltak, közülük 194 montenegrói állampolgár volt, míg 25 a nyaralását töltő külföldi.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szerdára 424-gyel 723 031-re, Koszovóban 110-zel 108 623-ra, Észak-Macedóniában 37-tel 156 531-re, Montenegróban 219-cel 102 403-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig negyvennel 205 785-re növekedett.

Az aktív fertőzöttek száma azonban Montenegróban meglehetősen alacsony, mindössze 1667 fő és közülük csak hatan számítanak súlyos esetnek. Szerbiában 4933 az aktív fertőzöttek száma,  Bosznia-Hercegovinában 6439, Észak-Macedóniában pedig 627.

Európa nyugati felén ennél sokkal rosszabb a járványhelyzet, Nagy-Britanniában már 1,2 millió felett jár az aktív fertőzöttek száma, Spanyolországban pedig 689 ezer ez a szám, ami már közelíti a februárban beállított 800 ezer közeli csúcsokat – ugyanakkor a halálozások száma nem emelkedik olyan meredeken, mint a korábbi hullámok esetén.

Aktív koronavírus-fertőzöttek száma Spanyolországban. Forrás: Worldometers

Nem csak nominálisan, hanem lakosságarányosan is óriási a különbség a járványadatokban, az aktív fertőzöttek számát tekintve Nagy-Britannia esetén közel 7-szeres, Spanyolország esetén pedig 5,5-szeres a fertőzöttség Montenegróhoz képest.

Forrás: MTI / Kitekintő / Worldometers

Friss hírek

Piaci körkép: tőkét emel a Lufthansa

Megnyugodtak a piacok kedden, a főbb európai tőzsdék elkezdték ledolgozni tegnapi veszteségeiket és 1-1,5% közötti emelkedést mutatnak. A Lufthansa bejelentette, hogy 2,1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre részvénykibocsátás formájában.

Read More »

Repülővel küldik vissza Texasból a haiti migránsokat

Texas állam és Mexikó határán több mint 12 ezer Haitiből érkező menekült zsúfolódott össze egy sátortáborban. A migránsok a Del Rio folyó alacsony vízállását kihasználva próbálnak az Egyesült Államokba jutni, de az amerikai hatóságok hétfőtől Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be tartó repülőjáratokkal küldik vissza az embereket.

Read More »

Indul az oltáslottó Romániában

Októbertől a beoltottak számára rendezett nyereményjátékkal próbálják a koronavírus elleni vakcina felvételére ösztönözni a nagyrészt még mindig beoltatlan lakosságot. A román kormány ezen kívül étkezési utalványokat is bevet a cél érdekében, miközben az aktív fertőzöttek száma meredeken emelkedik.

Read More »

Kamatemelést várnak holnap az MNB-től

A Bank of America pénzügyi elemzőstábja hétfői helyzetértékelésében közölte: az MNB-nek a keddi kamatdöntő ülésen még határozott lépéseket kell tennie az eddigi szigorítási intézkedések hatékonyságának erősítésére. Szigorítást vár a Morgan Stanley is.

Read More »