Folytatódhat az emelkedés a tőzsdéken, ma beszél Lagarde

Enyhe emelkedéssel nyithatnak a főbb nyugat-európai értéktőzsdék pénteken, miután a Wall Street három egymást követő veszteséges nap után pluszban tudott zárni az előző nap.

Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 3 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 18 ponttal, a párizsi CAC-40 index pedig 17 ponttal emelkedhet a nyitásban. A befektetők figyelme az euróövezetből és Nagy-Britanniából érkező adatokra irányul.

Reggel érkeznek a brit kiskereskedelem áprilisi adatai, délelőtt pedig az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport teszi közzé az euróövezet és a legnagyobb euróövezeti gazdaságok magánszektorának teljesítményét tükröző beszerzési menedzser-indexek májusi előzetes értékeit.

Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke napközben sajtótájékoztatót tart az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácsának ülése után.

Ázsiában és a csendes-óceáni térségben nyomott kereskedésben vegyesen teljesítettek a vezető indexek pénteken. A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) közép-európai idő szerint reggel nyolc órakor 0,25 százalékos pluszban, 684,91 ponton állt.

Tokióban 0,81 százalékos, Sydneyben pedig 0,06 százalékos pluszban zárt az irányadó tőzsdemutató, míg Szöul 0,23 százalékos mínuszban állt zárás előtt szűk fél órával. Sanghaj 0,49 százalékos, Sencsen pedig 0,48 százalékos mínuszban állt zárás előtt szűk egy órával, ugyanekkor Hongkongban minimális, 0,05 százalékos pluszt mutatott a Hang Seng.

New Yorkban a Dow Jones ipari átlag 0,55 százalékos, az S&P 500-as mutató 1,06 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 1,77 százalékos pluszban zárt. A határidős indexek 0,1-0,2 százalék körüli mérsékelt emelkedést valószínűsítenek a pénteki nyitásra.

Forrás: MTI

Friss hírek

Célegyenesben a veszteséges Air India privatizációja

Az indiai kormányzat még a koronavírus-járvány előtt jelentette be, hogy teljes egészében megválna az Air India légitársaságtól, amely már a vírusválság előtt is jelentős adósságot halmozott fel. Korábban a tulajdonrész felének értékesítésével próbálkoztak, de akkor nem akadt egyetlen ajánlattevő sem.

Read More »