Nem ismerik a távolságtartást Indiában, új rekordon a fertőzés

India ma 314.835 új koronavírus-fertőzést jelentett az elmúlt 24 órára vonatkozóan, amivel megdöntötte az USA korábbi 300 ezres rekordját. Az 1,39 milliárd lakost számláló országban az utóbbi napokban-hetekben kezdett el meredeken emelkedni a járványgörbe – tegyük hozzá, nem véletlenül.

A napi 300 ezer feletti fertőzésszámhoz több ok vezetett, de talán a két legfontosabb egy új “dupla” mutáns megjelenése – ami hasonló módon látszik letarolni a térséget, mint a brit B.1.17 variáns Európát – és a társadalmi távolságtartás teljes hiánya.

Utóbbi európai szemmel, a kijárási tilalmak és hónapokra bezárt éttermek, mozik régiójából nézve döbbenetes.

Az alábbi lapozgatóban a Guardian összefoglalója látható a járvány rohamos terjedésének okairól és érdemes eljutni a nyolcadik képig, ahol egy múlt heti hindu vallási fesztivál résztvevői szerepelnek, és január óta több ilyen eseményt is megtartottak. Ha pedig esetleg kétségeink támadnának a Guardian fotójának hitelességéről, a bejegyzés alatt elérhető egy laza 4,5 órás közvetítés is a Kumbh Mela fesztiválról.

Felkapott hírek

Friss hírek

Enyhít Olaszország, de turistáknak még kell a gyorsteszt

Az október végétől bevezetett szigorú óvintézkedéseket további öt tartományban törölték el, így a 20 olasz tartományból már csak nyolcban maradtak jelentőse korlátozások. A külföldről Olaszországba érkező európai uniós állampolgárok számára azonban továbbra is kötelező a belépés előtti 48 órában végzett PCR teszt vagy antigén gyorsteszt.

Read More »