Nem ismerik a távolságtartást Indiában, új rekordon a fertőzés

India ma 314.835 új koronavírus-fertőzést jelentett az elmúlt 24 órára vonatkozóan, amivel megdöntötte az USA korábbi 300 ezres rekordját. Az 1,39 milliárd lakost számláló országban az utóbbi napokban-hetekben kezdett el meredeken emelkedni a járványgörbe – tegyük hozzá, nem véletlenül.

A napi 300 ezer feletti fertőzésszámhoz több ok vezetett, de talán a két legfontosabb egy új “dupla” mutáns megjelenése – ami hasonló módon látszik letarolni a térséget, mint a brit B.1.17 variáns Európát – és a társadalmi távolságtartás teljes hiánya.

Utóbbi európai szemmel, a kijárási tilalmak és hónapokra bezárt éttermek, mozik régiójából nézve döbbenetes.

Az alábbi lapozgatóban a Guardian összefoglalója látható a járvány rohamos terjedésének okairól és érdemes eljutni a nyolcadik képig, ahol egy múlt heti hindu vallási fesztivál résztvevői szerepelnek, és január óta több ilyen eseményt is megtartottak. Ha pedig esetleg kétségeink támadnának a Guardian fotójának hitelességéről, a bejegyzés alatt elérhető egy laza 4,5 órás közvetítés is a Kumbh Mela fesztiválról.

Friss hírek

Piaci körkép: megpihen a DAX a kétnapos rali után

Vegyes hangulatban kezdték a napot az európai indexek, a befektetők a meglévő oltások hatásosságát mérlegelik az új vírusvariánsra vonatkozóan. A BioNTech mely a Pfizerrel együtt gyárt vakcinákat, 6%-ot esett, miután egy tanulmány szerint az Omicron részlegesen ki tudja kerülni a kétdózisos vakcina nyújtotta védelmet. 

Read More »

Csökken az Omicron miatti aggodalom, 15.600 pont felett a DAX

Magasabban kezdték a napot az európai indexek, köszönhetően a kínai monetáris feltételek lazításának és annak, hogy az Omicron vélhetően mégsem lesz olyan negatív hatással a gazdasági fellendülésre, mint azt előzetesen gondolták. Másrészről viszont ez egyben azt is jelenti, hogy a jegybankok tartják magukat ahhoz, hogy elkezdik visszavonni a piaci ösztönző eszközöket.

Read More »

Leave a Reply