Nem ismerik a távolságtartást Indiában, új rekordon a fertőzés

India ma 314.835 új koronavírus-fertőzést jelentett az elmúlt 24 órára vonatkozóan, amivel megdöntötte az USA korábbi 300 ezres rekordját. Az 1,39 milliárd lakost számláló országban az utóbbi napokban-hetekben kezdett el meredeken emelkedni a járványgörbe – tegyük hozzá, nem véletlenül.

A napi 300 ezer feletti fertőzésszámhoz több ok vezetett, de talán a két legfontosabb egy új „dupla” mutáns megjelenése – ami hasonló módon látszik letarolni a térséget, mint a brit B.1.17 variáns Európát – és a társadalmi távolságtartás teljes hiánya.

Utóbbi európai szemmel, a kijárási tilalmak és hónapokra bezárt éttermek, mozik régiójából nézve döbbenetes.

Az alábbi lapozgatóban a Guardian összefoglalója látható a járvány rohamos terjedésének okairól és érdemes eljutni a nyolcadik képig, ahol egy múlt heti hindu vallási fesztivál résztvevői szerepelnek, és január óta több ilyen eseményt is megtartottak. Ha pedig esetleg kétségeink támadnának a Guardian fotójának hitelességéről, a bejegyzés alatt elérhető egy laza 4,5 órás közvetítés is a Kumbh Mela fesztiválról.

https://www.instagram.com/p/CN7k5c8o_t8/

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »