Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

India napi 3 millió oltást ad be, de a szakértők szerint a járványgörbe ellaposításához ennél jóval többre, napi 10 millió oltásra lenne szükség.

Napi új koronavírus-fertőzöttek száma Indiában. Forrás: Worldometers

Indiában eddig összesen 13,5 millió fertőzöttet regisztráltak, a halálozások száma pedig ehhez képest nagyon alacsony, mindössze 170 ezer, azaz 1 millió lakosra vetítve 122 a fertőzés miatt elhunytak száma, de az erősebb vírustörzsek terjedésével ez a mutató is romolhat, nézzük csak meg Kelet-Európát, ahol nem ritka a 2000 feletti 1 millió lakosra vetített halálozási arány sem – Magyarországon a friss adatokkal 2459-re emelkedett ez a mutató.

Forrás: The Economist / Worldometers

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »