Új rekordon a fertőzöttség, minden 45. magyar koronavírusos

A ma reggel publikált adatok szerint új rekordra jutott a Magyarországon regisztrált aktív fertőzöttek száma, immár több mint 211 ezer ember küzd jelenleg is a betegséggel, ami a teljes hazai lakosság 2,19%-át jelenti.

Meghalt 253, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 10.167 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu szombaton, kiemelve: eddig 1 870 631 embert oltottak be Magyarországon, közülük 667 303-an már a második adagot is megkapták.

Az oltási kampány haladásának ellenére Magyarország még nem áll jól a járványügyi mutatók tekintetében, mind az aktív fertőzöttek száma,  mind a súlyos állapotú, lélegeztetőgépre szoruló betegek száma növekvő tendenciát mutat, a mai adatok szerint már 11.779 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük pedig 1512-en vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek száma hetek óta folyamatosan növekszik, a ma reggeli adatok alapján már 211.028 az aktív fertőzöttek száma, azaz közelítőleg minden 45. magyar koronavírusos.

A legrosszabbak viszont a halálozási adatok, csak a tegnapi napon 252-en haltak bele a betegségbe, ezzel pedig az 1 millió lakosra vetített halálozási arány 2048-ra emelkedett. Ez a mutató a világon mindössze három területen magasabb:

  • Az Egyesült Királysághoz tartozó, 33 ezer lakosú Gibraltáron (2791)
  • Az Olaszországon belül elhelyezkedő San Marino városállamban (2472)
  • A szomszédos Csehországban (2404)

Összehasonlításképpen: a Csehországgal és Magyarországgal egyaránt szomszédos, hasonló lakosságszámú Ausztriában jelenleg 35.000 az aktív fertőzöttek száma (a teljes lakosság 0,39%-a), a lakosságarányos halálozási mutató pedig 1017-en áll, eddig összesen 9200-an haltak bele a betegségbe.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / Kitekintő / Worldometers

 

Felkapott hírek

Friss hírek

Még mindig a Fed döntéseit emésztik a piacok

Pici elmozdulásokkal, vegyesen nyithatnak a főbb nyugat-európai értéktőzsdék pénteken. Nem várható olyan adat vagy esemény, amely új irányt diktálhatna a piacoknak, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve hangnemének szigorodása meglepetést okozott a hét második felében.

Read More »