Színtérképen az európai országok aktuális fertőzöttsége

Számos ország meghosszabbítja vagy újból bevezeti a lezárási intézkedéseket, mivel a világjárvány harmadik hulláma végigsöpör a kontinensen, amelyet a koronavírus fertőzőbb új változatai, például az Egyesült Királyságban először észlelt B.1.1.7 mutáció okoz.

De mely országokat érinti a legsúlyosabban a járvány?

Franciaországban egy hónapos zárlat kezdődött több régióban, így Párizsban is, míg Olaszország április 3. és 5. között teljes leállással néz szembe. Németország a növekvő fertőzések megállítása céljából húsvéti leállást tervezett, szerdán viszont a német kancellár visszakozott és bejelentette, hogy mégsem lesz teljes lezárás Németországban. Úgy fogalmazott, a lezárásról szóló döntés hiba volt, a hibákat pedig korrigálni kell – lehetőleg még időben. Az osztrák vezetés másképp gondolja, ők április első napjaira egész napos kijárási tilalmat hirdettek az ország keleti felében és számos más szigorító intézkedést is hoztak.

Tegnap Boris Johnson brit miniszterelnök arra figyelmeztetett, hogy az Európát elárasztó Covid hulláma végül az Egyesült Királyságba is eljut – igaz, a szigetországban a múlt hét végére már a felnőtt lakosság felét beoltották.

Forrás: Instagram/The Guardian

Felkapott hírek

Friss hírek