Merkel visszakozott, mégsem lesz húsvéti zárlat

Angela Merkel szerdán bejelentette, hogy mégsem lesz teljes lezárás Németországban a húsvéti időszak alatt. Úgy fogalmazott, a lezárásról szóló döntés hiba volt, a hibákat pedig korrigálni kell – lehetőleg még időben. 

Angela Merkel kancellár és a szövetségi tartományok vezetői 11 órányi egyeztetés után, kedd hajnalban jutottak megállapodásra arról, hogy az április 1-jétől 5-éig tartó hosszú hétvégén gyakorlatilag leállítják a magán- és közéletet, az élelmiszerboltok is csak szombatra nyithattak volna ki. Az embereket az ötnapos ünnep teljes idejére otthonmaradásra szólították fel.

A lépés ellenzői – köztük egészségügyi szakértők és üzleti vezetők – azzal érveltek, hogy a szigorú lezárás többet ártana, mint használna, az élelmiszerboltok egy napra korlátozott nyitvatartása miatt ugyanis tömegek zsúfolódnának össze az üzletekben.

Forrás: CNBC / Instagram

 

Friss hírek

Piaci körkép: újabb felpattanást adott vissza a DAX

Ma délelőtt 10-kor tették közzé a negyedik negyedéves német GDP jelentést, az adat megerősítette az előzetes adatokat, ezek alapján pedig a német gazdaság teljesítménye az utolsó negyedévben visszaesett. A Henkel 1 milliárd eurós részvény-visszavásárlási programot indít.

Read More »

Piaci körkép: 10 éve nem volt ilyen jó a Deutsche Bank eredménye

Nagy mínuszban kezdték a napot az európai tőzsdeindexek a Fed ülés utáni kockázatkerülő hangulatban, de nyitás után erős felfelé tartó hullám indult el, és mostanra az európai indexek többsége már alig marad el tegnapi záróértékétől. A nap fő eseménye az amerikai negyedik negyedéves GDP jelentés közzététele lesz 14:30-kor.

Read More »

Leave a Reply