Merkel visszakozott, mégsem lesz húsvéti zárlat

Angela Merkel szerdán bejelentette, hogy mégsem lesz teljes lezárás Németországban a húsvéti időszak alatt. Úgy fogalmazott, a lezárásról szóló döntés hiba volt, a hibákat pedig korrigálni kell – lehetőleg még időben. 

Angela Merkel kancellár és a szövetségi tartományok vezetői 11 órányi egyeztetés után, kedd hajnalban jutottak megállapodásra arról, hogy az április 1-jétől 5-éig tartó hosszú hétvégén gyakorlatilag leállítják a magán- és közéletet, az élelmiszerboltok is csak szombatra nyithattak volna ki. Az embereket az ötnapos ünnep teljes idejére otthonmaradásra szólították fel.

https://www.instagram.com/p/CMzQrmFD8bf/

A lépés ellenzői – köztük egészségügyi szakértők és üzleti vezetők – azzal érveltek, hogy a szigorú lezárás többet ártana, mint használna, az élelmiszerboltok egy napra korlátozott nyitvatartása miatt ugyanis tömegek zsúfolódnának össze az üzletekben.

Forrás: CNBC / Instagram

 

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »