Újra a tavalyi csúcsok közelében a magyar Covid-adatok

Bár a régióban egyértelműen Csehország áll a legrosszabbul koronavírus-fronton, sajnos Magyarország is küzd a harmadik hullámmal és a napi új esetszámok tekintetében az adatok megközelítették a tavaly november végén és december elején tapasztalt csúcsokat.

Csehországból a tegnap reggeli közel 17 ezres új esetszám után ma 15 ezres adatot jelentettek, ezzel az aktív fertőzöttek száma 158 ezer fölé nőtt és lakosságarányosan elérte az 1,48%-ot. Magyarországon valamivel jobb a helyzet, de a mai, 6278 fős új esetszámmal az aktív fertőzöttek száma jóval 1% fölé ugrott (1,06%). Ez ugyan még mindig jelentősen elmarad a tavaly decemberi 2%-os csúcstól, amikor 192 ezer feletti aktív fertőzött volt Magyarországon, de a trend aggasztó.

Az alábbi grafikonon a napi esetszámok alakulása látható 2020 októberétől kezdve:

Forrás: MTVA Sajtóarchívum

 

 

Felkapott hírek

Friss hírek

Ma nyitnak az üzletek és teraszok Angliában

A hétfőn életbe lépett második átfogó enyhítési intézkedés értelmében kinyithatnak a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek és a belföldi turizmus is megindulhat. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 270 ezer Nagy-Britanniában - ez az adat január végén még 2 millió feletti volt.

Read More »