Újra a tavalyi csúcsok közelében a magyar Covid-adatok

Bár a régióban egyértelműen Csehország áll a legrosszabbul koronavírus-fronton, sajnos Magyarország is küzd a harmadik hullámmal és a napi új esetszámok tekintetében az adatok megközelítették a tavaly november végén és december elején tapasztalt csúcsokat.

Csehországból a tegnap reggeli közel 17 ezres új esetszám után ma 15 ezres adatot jelentettek, ezzel az aktív fertőzöttek száma 158 ezer fölé nőtt és lakosságarányosan elérte az 1,48%-ot. Magyarországon valamivel jobb a helyzet, de a mai, 6278 fős új esetszámmal az aktív fertőzöttek száma jóval 1% fölé ugrott (1,06%). Ez ugyan még mindig jelentősen elmarad a tavaly decemberi 2%-os csúcstól, amikor 192 ezer feletti aktív fertőzött volt Magyarországon, de a trend aggasztó.

Az alábbi grafikonon a napi esetszámok alakulása látható 2020 októberétől kezdve:

Forrás: MTVA Sajtóarchívum

 

 

Friss hírek

Lezárta kamatemelési ciklusát az MNB

Keddi ülésén 125 bázisponttal 13 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A testület megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjével a kamatkondíciók kellően szigorúvá váltak, ami biztosítja az inflációs cél elérését.

Read More »

Bizonytalan emelkedés a német tőzsdén

A keddi kereskedés mérsékelt emelkedést hozott a német piacon, a befektetők figyelme ma az USA-ból érkező adatokra összpontosul, délután különösen a tartós fogyasztási cikkek megrendelései és a Conference Board fogyasztói bizalmi indexe mozgathatja meg az árfolyamokat.

Read More »