Újra a tavalyi csúcsok közelében a magyar Covid-adatok

Bár a régióban egyértelműen Csehország áll a legrosszabbul koronavírus-fronton, sajnos Magyarország is küzd a harmadik hullámmal és a napi új esetszámok tekintetében az adatok megközelítették a tavaly november végén és december elején tapasztalt csúcsokat.

Csehországból a tegnap reggeli közel 17 ezres új esetszám után ma 15 ezres adatot jelentettek, ezzel az aktív fertőzöttek száma 158 ezer fölé nőtt és lakosságarányosan elérte az 1,48%-ot. Magyarországon valamivel jobb a helyzet, de a mai, 6278 fős új esetszámmal az aktív fertőzöttek száma jóval 1% fölé ugrott (1,06%). Ez ugyan még mindig jelentősen elmarad a tavaly decemberi 2%-os csúcstól, amikor 192 ezer feletti aktív fertőzött volt Magyarországon, de a trend aggasztó.

Az alábbi grafikonon a napi esetszámok alakulása látható 2020 októberétől kezdve:

Forrás: MTVA Sajtóarchívum

 

 

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »