Újra a tavalyi csúcsok közelében a magyar Covid-adatok

Bár a régióban egyértelműen Csehország áll a legrosszabbul koronavírus-fronton, sajnos Magyarország is küzd a harmadik hullámmal és a napi új esetszámok tekintetében az adatok megközelítették a tavaly november végén és december elején tapasztalt csúcsokat.

Csehországból a tegnap reggeli közel 17 ezres új esetszám után ma 15 ezres adatot jelentettek, ezzel az aktív fertőzöttek száma 158 ezer fölé nőtt és lakosságarányosan elérte az 1,48%-ot. Magyarországon valamivel jobb a helyzet, de a mai, 6278 fős új esetszámmal az aktív fertőzöttek száma jóval 1% fölé ugrott (1,06%). Ez ugyan még mindig jelentősen elmarad a tavaly decemberi 2%-os csúcstól, amikor 192 ezer feletti aktív fertőzött volt Magyarországon, de a trend aggasztó.

Az alábbi grafikonon a napi esetszámok alakulása látható 2020 októberétől kezdve:

Forrás: MTVA Sajtóarchívum

 

 

Felkapott hírek

Friss hírek

Közúton kinyíltak a magyar határok

A rendőrség közleménye szerint korlátozás nélkül utazhat Magyarországra állampolgárságtól függetlenül az, aki - a polgári légijárművel történő beutazást leszámítva - Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia területéről lép Magyarországra.

Read More »

Piaci körkép: ma is lefelé próbálkozik a DAX

Enyhe mínuszt mutatnak a főbb európai indexek szerdán, a kereskedés laposan kezdődött, de később ereszkedni kezdtek az árfolyamok. A Daimler a saját akkumulátorgyártás lehetőségeit vizsgálja, mivel a Daimler és a Farasis Energy által 2019-ben megkötött megállapodás akadozik.

Read More »