Budapesten nyit szállodát a W Hotels

Barcelona, London, Dubai, New York és egyéb felkapott desztinációk után jövőre Budapesten is W hotel nyílik, ezzel Magyarországon is megjelenik a Marriott-csoport luxus kategóriájához tartozó szállodalánc. A budapesti helyszín az Andrássy út 25. szám alatt álló Drechsler-palota, a Magyar Államvasutak Nyugdíjintézeteként és Állami Balettintézetként is ismert műemléképület.

A műemléképület tulajdonosa, a QPR Properties 2022-ben nyitja meg a 151 szobás luxusszállót, a W Budapest Hotelt. A QPR Properties a DVM group csapatát bízta meg a kivitelezéssel, a cég számos hasonló nagyságrendű, nemzetközileg is díjazott budapesti műemléki felújításokban vett részt, ilyen volt például az ikonikus Eiffel Palace, a Váci 1, az Ybl Villa, az Amerikai Nagykövetség, a Bank of China és a Helvetic Clinics.

A szállodát a Marriott Internationalhez tartozó W Hotels fogja üzemeltetni, a luxusszálloda-lánc a QPR Properties Kft.-vel kötött megállapodást az ikonikus épület szállodává alakításáról. A kivitelezőnek az ötcsillagos szálloda műszaki elvárásaira is fel kell készíteniük az épületet. Az örökségvédelem és műemléki helyreállítás jelentős gépészeti és elektromos megújulással egészül ki, amely a 16 ezer négyzetméter alapterületű ingatlan minden helyiségét érinti.

A kivitelezés januárban indult. Az épületben a legfontosabb változás lesz, hogy a tetőtéren új szintet, az 5. emeletet alakítják ki. A héten befejezik az azbesztpalával fedett tetőszerkezet és a gerendák elbontását, és hamarosan kezdik a komplex tetőrekonstrukciót – közölték.

A Drechsler-palota 1900 körül – kép forrása: FORTEPAN / Budapest Főváros Levéltára, CC BY-SA 3.0

A Drechsler palota Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján 1883 és 1886 között épült francia reneszánsz és neogótikus stílusban. Az UNESCO világörökségi helyszínen álló védett műemlék 135 éves története során számos szerepet töltött be az intézményi- és lakófunkciótól a vendéglátóipari felhasználáson keresztül a kiemelt kulturális szerepkörig. A palota az elmúlt 19 évben teljesen elhagyatva állt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / DVM Group 

Friss hírek

Csökken az Omicron miatti aggodalom, 15.600 pont felett a DAX

Magasabban kezdték a napot az európai indexek, köszönhetően a kínai monetáris feltételek lazításának és annak, hogy az Omicron vélhetően mégsem lesz olyan negatív hatással a gazdasági fellendülésre, mint azt előzetesen gondolták. Másrészről viszont ez egyben azt is jelenti, hogy a jegybankok tartják magukat ahhoz, hogy elkezdik visszavonni a piaci ösztönző eszközöket.

Read More »

Leave a Reply