Két hónappal hamarabb juthat oltáshoz az amerikai lakosság

Joe Biden amerikai elnök tegnap bejelentette, hogy az eredetileg júliusra tervezett időpont helyett az Egyesült Államok már május végére rendelkezni fog annyi koronavírus-vakcinával, ami a teljes amerikai felnőtt lakosság beoltásához elegendő. 

Az oltási kampány logisztikája kissé még kitolhatja ezt az időpontot (Joe Biden pontosan azt mondta, hogy elegendő vakcina lesz, nem azt, hogy május végéig mindenkit be is oltanak), de lakosság átoltottsága így is hamarabb következhet be, mint az a pár héttel ezelőtti tervekben szerepelt.

Az oltási kampány felgyorsítására az ad lehetőséget, hogy az USA engedélyezte a Johnson & Johnson új, egydózisos vakcináját, melynek gyártási folyamatába a Merck gyógyszeripari vállalat is besegít, így pár héten belül jelentős mennyiségű oltás várható ebből a forrásból is.

Forrás: New York Times / WSJ

 

Felkapott hírek

Friss hírek

Közúton kinyíltak a magyar határok

A rendőrség közleménye szerint korlátozás nélkül utazhat Magyarországra állampolgárságtól függetlenül az, aki - a polgári légijárművel történő beutazást leszámítva - Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia területéről lép Magyarországra.

Read More »

Piaci körkép: ma is lefelé próbálkozik a DAX

Enyhe mínuszt mutatnak a főbb európai indexek szerdán, a kereskedés laposan kezdődött, de később ereszkedni kezdtek az árfolyamok. A Daimler a saját akkumulátorgyártás lehetőségeit vizsgálja, mivel a Daimler és a Farasis Energy által 2019-ben megkötött megállapodás akadozik.

Read More »