Két hónappal hamarabb juthat oltáshoz az amerikai lakosság

Joe Biden amerikai elnök tegnap bejelentette, hogy az eredetileg júliusra tervezett időpont helyett az Egyesült Államok már május végére rendelkezni fog annyi koronavírus-vakcinával, ami a teljes amerikai felnőtt lakosság beoltásához elegendő. 

Az oltási kampány logisztikája kissé még kitolhatja ezt az időpontot (Joe Biden pontosan azt mondta, hogy elegendő vakcina lesz, nem azt, hogy május végéig mindenkit be is oltanak), de lakosság átoltottsága így is hamarabb következhet be, mint az a pár héttel ezelőtti tervekben szerepelt.

Az oltási kampány felgyorsítására az ad lehetőséget, hogy az USA engedélyezte a Johnson & Johnson új, egydózisos vakcináját, melynek gyártási folyamatába a Merck gyógyszeripari vállalat is besegít, így pár héten belül jelentős mennyiségű oltás várható ebből a forrásból is.

Forrás: New York Times / WSJ

 

Felkapott hírek

Friss hírek

Ma nyitnak az üzletek és teraszok Angliában

A hétfőn életbe lépett második átfogó enyhítési intézkedés értelmében kinyithatnak a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek és a belföldi turizmus is megindulhat. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 270 ezer Nagy-Britanniában - ez az adat január végén még 2 millió feletti volt.

Read More »