2 milliárd fontot vesztett a Heathrow reptér

A londoni Heathrow repülőtéren az utasok száma csaknem háromnegyedével, 22,1 millióra csökkent 2020-ban, ami 2 milliárd font veszteséget eredményezett – írja a The Independent.

John Holland-Kaye vezérigazgató szerint az utasforgalom “a 70-es évek óta nem látott szintre” esett. Hozzátette: “augusztus közepén nyilvánvalóvá vált, hogy a fellendülés megtorpant, ezért elkezdtük kidolgozni a további költségcsökkentési terveket, és októberben megkezdtük a megvalósításukat is”.

A Heathrow a bruttó működési költségeket csaknem 400 millió fonttal , a beruházási kiadásokat pedig mintegy 700 millió fonttal csökkentette. A repülőtér 4 milliárd font likviditással rendelkezik, amely “elég ahhoz, hogy 2023-ig kihúzzák”.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: The Independent / Heathrow

Felkapott hírek

Friss hírek

Ma nyitnak az üzletek és teraszok Angliában

A hétfőn életbe lépett második átfogó enyhítési intézkedés értelmében kinyithatnak a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek és a belföldi turizmus is megindulhat. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 270 ezer Nagy-Britanniában - ez az adat január végén még 2 millió feletti volt.

Read More »