Újabb kínai versenytársat kap a Tesla

Az Evergrande kínai ingatlanóriás elektromos autó egységének részvényei 67%-kal emelkedtek hétfőn, miután a társaság jelentős forrásokat gyűjtött össze részvényeladások révén – írja a CNBC.

A China Evergrande New Energy Vehicle Group részvényeinek értéke rekordszinten, 50 hongkongi dolláron is forgott hétfőn. A részvény végül 45,35 hongkongi dolláron fejezte be a kereskedést.

Kép forrása: CNBC

Az árfolyam azután pörgött fel, hogy a társaság 952,38 millió részvényt bocsátott ki hat befektető részére 27,30 hongkongi dolláros áron, ami 26 milliárd hongkongi dollár (3,35 milliárd amerikai dollár) nettó bevételt hozott a vállalatnak.

Mindez újabb jele annak, hogy egyre inkább forrósodik a talaj a kínai elektromos autók piacán; az Evergrande így kihívást jelenthet a Tesla, valamint a hazai riválisok – például a Nio és az Xpeng Motors – számára.

Az Evergrande tavaly hat új elektromos járművet mutatott be Hengchi márkanév alatt, mégpedig azzal a reménnyel, hogy az idei évben megkezdheti a gyártást. A cég még egyetlen autót sem adott el.

Forrás: CNBC

Friss hírek

11 havi mélyponton az euróövezeti BMI

A vártnál minimálisan nagyobb mértékben lassult az euróövezet gazdasági teljesítménynövekedése januárban, tizenegy hónapja a legkisebb emelkedést mutatta a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzési menedzser indexének hétfőn ismertetett előzetes értéke.

Read More »

Kiürítik a kijevi amerikai nagykövetséget

A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben. Az amerikai belügyminisztérium felszólította a Kijevben lévő amerikai nagykövetségen dolgozók családtagjait, hogy hagyják el az országot, mivel az orosz támadás bármikor megkezdődhet.

Read More »

Leave a Reply