Májusig 566 ezerre emelkedhet a halálesetek száma az USA-ban

Az Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) kutatóintézet modellszámításai szerint májusig akár az 566 000-et is elérheti a koronavírus halálos áldozatainak a száma az Egyesült Államokban.

A modell – amely a maszkviselési szabályoktól, az oltóanyag-terjesztés gyorsaságán át az emberek egészségügyi szabályok betartását illető hajlandóságáig számos tényezőt figyelembe vesz – azt vetíti előre, hogy a halálesetek száma csak március elején kezd stagnálni az USA-ban.

A Covid-19-hez köthető elhalálozások száma augusztus óta folyamatosan nő az országban; éppen kedden lépte át a legújabb mérföldkövet, a 400 000 esetet.

Kép forrása: IHME

Az IHME által kiadott jelentéseket korábban sokszor bírálták, mert magas fokú bizonytalanságot tartalmaznak, ami pontatlan előrejelzéseket eredményezhet. Noha az intézet számításai a járvány első hulláma során valóban alulbecsülték a halálozások számát, az azóta közölt prognózisok meglehetősen pontosnak bizonyultak.

A kutatóintézet világviszonylatban is készített előrejelzést; eszerint május 1-jéig csaknem további 1 millióval nőhet a halálesetek száma, amely már most is 2 millió felett van.

Kép forrása: IHME

Forrás: NBC News / IHME

Friss hírek

Piaci körkép: fontos támaszt tesztel ma a DAX

A csütörtöki kereskedés az európai piacokon a befektetői hangulat kisebb javulását hozta, de a német határidős index (DE30) még mindig az 50 napos exponenciális mozgóátlag (kék görbe) és a 15 700 pontos lélektani szint által meghatározott tartományon belül forog.

Read More »

Az EP aggódik a 2024-es magyar soros elnökség miatt

Az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén állásfoglalást fogadott el, amelyben a képviselők elítélték, hogy Magyarországon szándékos erőfeszítéseket tesznek az uniós értékek szisztematikus aláásására, ez pedig aggodalomra ad okot, mert jövőre Magyarország tölti be az uniós tanács elnökségét - tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

Read More »