A Tata Motors szárnyalni kezdett az elektromos modellek miatt

A Jaguar és Land Rover márkákat is birtokló Tata Motors Egyesült Államokban jegyzett részvényei 15%-kal emelkednek a mai kereskedésben, miután a cég bejelentette, hogy a tavalyi utolsó negyedévben már az eladott járműveik 53%-a rendelkezett elektromos hajtással.

A Tata Motors Ltd. több, mint 15%-os pluszban áll ma, így 2019 áprilisa óta a legmagasabb árfolyamon zárhat. Az indiai székhelyű vállalat lehet a legújabb szereplő az elektromos autózás miatt szárnyaló tőzsdei papírok között, miután a cég közzétette negyedik negyedéves eladási számait és megerősítette elkötelezettségét az elektromos autózás iránt.

A 2021-es Jaguar I-Pace. Forrás: jaguarlandrover.com

A vállalat 128.469 járművet adott el a december 31-ével záródó negyedévben, ami ugyan 9%-kal alacsonyabb a 2019-es azonos időszaki adatnál, de 13.1%-os növekedést jelent a 2020-as harmadik negyedévhez  képest. A Tata közlése szerint a kínai eladások éves összehasonlításban 19,1%-kal emelkedtek.

Tovább nőtt a teljesen elektromos hajtású vagy elektromos hajtással (is) rendelkező eladott autók részaránya is, ez a teljes évre vetítve 43,3%-ot tett ki, de az utolsó negyedévben már 53%-ra emelkedett és további növekedést várnak 2021-ben és a következő években is.

A Tata Motors részvényeinek árfolyama az elmúlt három hónapban már 62,8%-ot emelkedett, miközben az S&P500 index „mindössze” 9,7%-kal tudott erősödni.

Forrás: Marketwatch

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »