Japánban is felbukkant egy új vírusvariáns

A Japán egészségügyi minisztérium olyan koronavírus-változatot talált négy, Brazíliából hazaérkező embernél, amely eltér a Nagy-Britanniában és Dél-Afrikában felfedezett új vírustörzsektől.

Az új vírusvariánst a repülőtéren elvégzett tesztek során szűrték ki az illetékeseknél – közölte vasárnap a minisztérium. Japán az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) és más nemzetek orvosszakértőivel együtt dolgozik a vírus új verziójának elemzésén; az egyelőre nem világos, hogy a rendelkezésre álló vakcinák hatásosak lesznek-e ellene.

A már fent említett – jóval fertőzőképesebb és már a világ számos részén felbukkant – brit és dél-afrikai vírustörzsek eddig 30 embert fertőztek meg az ázsiai szigetországban. Emiatt múlt hét végétől egy hónapig rendkívüli állapot lépett életbe Tokióban és környékén.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Új vírustörzs ijesztett rá a britekre és Nyugat-Európára

A koronavírus új változatai ellen is hatásos a Pfizer-vakcina

Forrás: Times

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »