Továbbra sem enyhítenek Németországban

Meghosszabbítják az érvényben lévő korlátozásokat és újabb szigorításokat vezetnek be Németországban a koronavírus-járvány miatt – jelentette be Angela Merkel kancellár kedd délután, miután egy videokonferencia keretében csaknem öt órán keresztül tanácskozott a tartományi miniszterelnökökkel.

A szövetségi kormány és a tartományok vezetői úgy döntöttek, hogy január 31-ig fenntartják és szigorítják a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat – jelentette be Merkel, s hozzátette, hogy a karácsonyi ünnepek idején lehetővé tett enyhítések miatt várhatóan csak január második felében kapnak világos képet az intézkedések hatásáról.

A kancellár hangsúlyozta: a cél továbbra is az, hogy a hétnapos incidencia (a százezer lakosra jutó fertőzöttek száma) 50 alá csökkenjen, ugyanis csak így válik lehetővé a fertőzéslánc nyomon követése. Merkel arról is szólt, hogy ennek nagy jelentősége van a vírus Nagy-Britanniából terjedő, új variánsa miatt.

Angela Merkel német kancellár, kép forrása: Pixabay

Az intézkedésekről bővebben:

  • az „abszolút szükséges minimumra” csökkentik az emberi kapcsolatokat;
  • a fertőzési gócpontokban korlátozzák a helyiek mozgásterét;
  • az iskolák és az óvodák továbbra is zárva tartanak, de a szülők a korábbinál hosszabb ideig, 20 napig maradhatnak otthon gyermekeikkel;
  • továbbá bezárják az üzemi konyhákat.

A kancellár legközelebb január 25-én ül össze a tartományi miniszterelnökökkel, hogy értékeljék az intézkedések hatását.

A Worldometers adatai szerint Németországban jelenleg csaknem 350 ezer aktív fertőzöttet tartanak számon.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / Worldometers

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »