Az amerikaiak 84 százaléka beoltatná magát

Az Ipsos és az ABC News közösen végzett közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak több mint 80 százaléka beadatná magának a Covid-oltást, „amint az elérhető vagy nem sokkal később”.

A felmérés eredménye – amelyet hétfőn közöltek, azaz aznap, amikor megkezdődött a tömeges vakcináció az Egyesült Államokban – azt jelzi, hogy a lakosság egyre inkább bízik az oltóanyagok biztonságosságában és hatékonyságában. (Ezzel szemben a korábbi felmérések során sokan szkeptikusan, sőt egyenesen elutasítóan álltak hozzá a koronavírus-vakcinákhoz.)

A friss közvélemény-kutatásból egyébként a politikai megosztottság is kitűnik: a megkérdezett republikánusok 26 százaléka azt mondta, hogy soha nem adatná be magának a Covid-oltást, míg a demokraták körében ez az arány csak 6 százalék volt.

https://www.instagram.com/p/CIyyOAnB9mA/

Forrás: NBC News / Instagram

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »