közvélemény-kutatás

Aggódhat a Zöldek miatt a CDU/CSU

Ismét átvették az első helyet a Zöldek a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségétől a pártok népszerűségi rangsorában Németországban - mutatta ki több felmérés.

Read More »

Az utolsó felmérések alapján Biden 10 százalékkal vezet Trump előtt

Az NBC News és a The Wall Street Journal utolsó közvélemény-kutatása szerint Joe Biden volt alelnök jelentős fölénnyel vezet Donald Trump elnökkel szemben, a szavazók többsége ugyanis nincs megelégedve azzal, ahogy az elnök a koronavírus-járványt kezelte, illetve azzal, hogy úgy általánosságban merre halad az ország.⁠ A felmérés alapján, az elnökválasztási kampány véghajrájában Biden 10 százalékos előnyt szerzett Trumppal szemben: országosan ...

Read More »

Megosztott és irányvesztett az SPD

Történelmi mélypontra süllyedt a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) támogatottsága, és a németek többsége nem szeretné, hogy Martin Schulz pártelnök legyen az alkancellár a következő kormányban.

Read More »

Immár a britek többsége maradna az EU-ban

A britek immár több mint fele, ötvenegy százaléka ellenzi Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból, míg 41 százaléka ért vele egyet - derül ki a The Independent liberális brit hírportál által vasárnapra virradóra közzétett felmérésből.

Read More »

May szoros választási eredményre számíthat

A szerdán ismertetett legújabb felmérés szerint a kormányzó brit Konzervatív Párt nem szerezne abszolút többséget az alsóházban a jövő csütörtökre kiírt előrehozott parlamenti választásokon. Az eredményt még az ellenzéki Munkáspárt soraiban is kétkedve fogadták.

Read More »