Év elején jön a Facebook kriptopénze

Már januárban elindulhat a Facebook által korábban bejelentett kriptovaluta, a Libra, a virtuális pénz azonban csak korlátozott formában lesz elérhető – derül ki a Financial Times jelentéséből.

A Facebook Libra egy blokklánc alapú kriptovaluta, melynek kibocsátásáért és működtetésért a társaság egy leányvállalatot hozott létre Libra Association néven. A cég eredetileg több hagyományos valuta digitális változatának bevezetését tervezte, illetve a Libra árfolyamát egy devizakosárhoz akarták rögzíteni, most azonban úgy néz ki, csak egy dollár által támogatott érmét hoznak forgalomba.

A lépés nagy valószínűséggel annak a következménye, hogy számos pénzügyi szabályozó hatóság és törvényhozó aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a Libra alkalmas eszköz lehet pénzmosásra, továbbá alááshatja a dollár elsőbbségét is.

A teljes cikk angol nyelven olvasható a Financial Times oldalán.

Tovább olvasom →

 

Forrás: CNBC / Financial Times

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »