A Biden-elnökség jó hír Németország számára

Joe Biden megválasztott elnök bejelentése az amerikai külpolitikai célkitűzések megváltoztatásáról örvendetes hír Berlinben.

Biden azt mondta, hogy elfordul Donald Trump leköszönő elnök “America az első”-stratégiájától, és egy olyan USA-t kíván újrateremteni, amely vezető szerepet tölt be a világban és rendezi kapcsolatait szövetségeseivel.

“Amerika visszatért – ismét az asztalfőn ülünk” – fogalmazott a politikus az NBC-nek adott legutóbbi interjújában. “Több mint 20 ország vezetőjével beszéltem. Örülnek és kissé izgatottak, hogy Amerika újra meg fogja erősíteni szerepét és koalícióit a világban” – tette hozzá.

Európa minden bizonnyal megkönnyebbülten lélegzett fel Biden választási győzelmének hírére, hiszen így borítékolható, hogy nem fog sor kerülni azon autóipari vámok kivetésére, amivel a Trump-adminisztráció csaknem négy éve riogatja az Európai Uniót. A lépés hatalmas ütést mért volna a régió autóiparára, különösen az autóexportőr Németországra.

A teljes cikk angol nyelven olvasható a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Friss cikkünk a témában:

Forrás: CNBC

Friss hírek

Két hónapos csúcsa közelében forog a DAX

Kedvező ma a hangulat az európai tőzsdéken, amit az egészségügyi, illetve az utazási és szabadidős szektorok papírjainak emelkedése vezet. A friss GDP-adatok azt mutatták, hogy a brit gazdaság a vártnál kevésbé esett vissza a második negyedévben, ennek ellenére a brit gazdaság kilátásai továbbra is gyengék.

Read More »

Egyhavi csúcson járt ma az euró

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az eurót a dollárral szemben ismét 1,03 felett jegyzik, ami egy hónapos csúcsot jelent. A dollár árfolyamának gyengülése a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatok miatt következett be.

Read More »