A Biden-elnökség jó hír Németország számára

Joe Biden megválasztott elnök bejelentése az amerikai külpolitikai célkitűzések megváltoztatásáról örvendetes hír Berlinben.

Biden azt mondta, hogy elfordul Donald Trump leköszönő elnök “America az első”-stratégiájától, és egy olyan USA-t kíván újrateremteni, amely vezető szerepet tölt be a világban és rendezi kapcsolatait szövetségeseivel.

“Amerika visszatért – ismét az asztalfőn ülünk” – fogalmazott a politikus az NBC-nek adott legutóbbi interjújában. “Több mint 20 ország vezetőjével beszéltem. Örülnek és kissé izgatottak, hogy Amerika újra meg fogja erősíteni szerepét és koalícióit a világban” – tette hozzá.

Európa minden bizonnyal megkönnyebbülten lélegzett fel Biden választási győzelmének hírére, hiszen így borítékolható, hogy nem fog sor kerülni azon autóipari vámok kivetésére, amivel a Trump-adminisztráció csaknem négy éve riogatja az Európai Uniót. A lépés hatalmas ütést mért volna a régió autóiparára, különösen az autóexportőr Németországra.

A teljes cikk angol nyelven olvasható a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Friss cikkünk a témában:

Forrás: CNBC

Friss hírek

11 havi mélyponton az euróövezeti BMI

A vártnál minimálisan nagyobb mértékben lassult az euróövezet gazdasági teljesítménynövekedése januárban, tizenegy hónapja a legkisebb emelkedést mutatta a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzési menedzser indexének hétfőn ismertetett előzetes értéke.

Read More »

Kiürítik a kijevi amerikai nagykövetséget

A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben. Az amerikai belügyminisztérium felszólította a Kijevben lévő amerikai nagykövetségen dolgozók családtagjait, hogy hagyják el az országot, mivel az orosz támadás bármikor megkezdődhet.

Read More »

Leave a Reply