A Biden-elnökség jó hír Németország számára

Joe Biden megválasztott elnök bejelentése az amerikai külpolitikai célkitűzések megváltoztatásáról örvendetes hír Berlinben.

Biden azt mondta, hogy elfordul Donald Trump leköszönő elnök „America az első”-stratégiájától, és egy olyan USA-t kíván újrateremteni, amely vezető szerepet tölt be a világban és rendezi kapcsolatait szövetségeseivel.

„Amerika visszatért – ismét az asztalfőn ülünk” – fogalmazott a politikus az NBC-nek adott legutóbbi interjújában. „Több mint 20 ország vezetőjével beszéltem. Örülnek és kissé izgatottak, hogy Amerika újra meg fogja erősíteni szerepét és koalícióit a világban” – tette hozzá.

Európa minden bizonnyal megkönnyebbülten lélegzett fel Biden választási győzelmének hírére, hiszen így borítékolható, hogy nem fog sor kerülni azon autóipari vámok kivetésére, amivel a Trump-adminisztráció csaknem négy éve riogatja az Európai Uniót. A lépés hatalmas ütést mért volna a régió autóiparára, különösen az autóexportőr Németországra.

A teljes cikk angol nyelven olvasható a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Friss cikkünk a témában:

Forrás: CNBC

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »