Átlagosan 70 százalékban hatékony az oxfordi vakcina

Alkalmazási technikáktól függően 62-90 (átlagban 70) százalékos hatékonyságúnak bizonyult az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszeripari vállalat közös fejlesztésű koronavírus-vakcinája.

https://www.instagram.com/p/CH7O6BilqGH/

Az egyetemi kutatócsoport hétfői beszámolója szerint a 24 ezer önkéntes bevonásával Nagy-Britanniában, Brazíliában és Dél-Afrikában elvégzett próbák azt mutatták, hogy azok közül, akik két, nagy dózisú hatóanyagot tartalmazó oltást kaptak, 30-an fertőződtek meg később az új típusú koronavírussal. Abban a próbacsoportban viszont, amelynek hatóanyag nélküli szert adtak be, 101 fertőződés történt. Ez a jelentés szerint 62 százalékos hatékonyságnak felel meg. A kutatók ismertetése szerint azonban abban a csoportban, amelynek tagjai először egy alacsony, majd egy magas hatóanyag-dózisú vakcinát kaptak, a hatékonyság 90 százalékra emelkedett.

Az oxfordi tudóscsoport számítási módszertana szerint a két alkalmazási módszer hatékonysági átlaga 70,4 százalék, és az eredmények rendkívül ígéretesek.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Még ma az FDA elé kerül a Pfizer-vakcina

Újabb jó hír érkezett a vakcina-frontról

Forrás: MTI / Instagram

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »