Továbbra sem haladnak a Brexit-tárgyalások

Nincs érdemi előrelépés az Európai Unió és Nagy-Britannia közötti jövőbeni kereskedelmi megállapodásról folytatott tárgyalásokon, és mivel rohamosan fogy az idő, az EU-nak fokoznia kell az előkészületeit a megállapodás nélküli Brexit lehetőségére – jelentette ki Michael Roth, az Európai Unió soros elnökségét adó Németország uniós ügyekért felelős minisztere kedden Luxembourgban.

Roth az európai ügyekért felelős miniszterek tanácsülését követően tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az unió továbbra is nagyon szeretne megállapodást kötni Nagy-Britanniával, mert annak elmaradása „fájdalmas lesz” mindkét fél, de különösen a szigetország számára. „Minden tőlünk telhetőt megteszünk egy mindkét fél számára elfogadható, ésszerű megoldás érdekében” – mondta.

A német miniszter hozzátette, hogy az unió továbbra is kiáll a Brexit-megállapodásban foglaltak – köztük az Írországról és Észak-Írországról szóló jegyzőkönyv – mellett, ami létfontosságú az Ír-sziget békéje és a stabilitása, valamint az egységes piac integritásának védelme szempontjából.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Brexit: Johnson intenzív tárgyalásokat sürget

Brexit: megegyezés helyett hosszú pereskedés várható

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »