Ellenőrizhetetlenné válhat a járvány Németországban

A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) szerint ellenőrizhetetlenné válhat a koronavírus-járvány Németországban és hamarosan tízezer fölé emelkedhet a naponta kimutatott új fertőzések száma.

Lothar Wieler, az RKI elnöke csütörtöki berlini tájékoztatóján kiemelte, hogy „nagyon nyugtalanító” folyamatok indultak el: október első napjaiban rendszerint kétszer annyi esetet jelentettek, mint egy hónappal korábban, megduplázódott az intenzív kórházi kezelésre szorulók száma, továbbá az egy hét alatt feltárt fertőzések százezer lakosra vetített száma a június elején regisztrált háromról felszökött 20,2-re.

Ugyanakkor az első hullám idején bevezetett és jól bevált alapszabályok következetes betartásával az őszi-téli időszakban is ellenőrzés alatt maradhat a járvány, és egy sor további fertőző betegség is visszaszorulhat – tette hozzá.

Jens Spahn egészségügyi miniszter hangsúlyozta, hogy Németország eddig jól teljesített, „úgy állt a világjárványban, mint szikla a hullámverésben”, de az eredményeket nem szabad fegyelmezetlenséggel eltékozolni.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek