Brexit: az EU felszólító levelet küldött Londonnak

Az Európai Bizottság felszólító levelet küldött az Egyesült Királyságnak, mert álláspontja szerint a brit fél megszegte az EU-tagsága megszűnéséről szóló megállapodásból eredő kötelezettségeit – közölte az uniós bizottság elnöke csütörtökön.

A testület azért küldte a kötelezettségszegési eljárás első lépését jelentő felszólítólevelet, mert a brit kormány szeptemberben olyan törvényjavaslatot terjesztett be a belső piacáról, amely az elfogadása esetén sértené a Brexit-megállapodás Írországról és Észak-Írországról szóló jegyzőkönyvének rendelkezéseit – részletezte Ursula Von der Leyen.

Emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió és az Egyesült Királyság köteles teljesíteni a megállapodásból fakadó kötelezettségeit, és köteles tartózkodni minden olyan intézkedéstől, amely veszélyeztetheti a közösen megfogalmazott célkitűzések megvalósítását.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »