Az EU vizsgálat alá veti a Fitbit-felvásárlást

Az Európai Bizottság átfogó vizsgálatot indít a Fitbit aktivitásmérő okosórát gyártó cég és a Google amerikai internetes óriásvállalat által tavaly novemberben kötött felvásárlási megállapodás ügyében – közölte Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős biztos kedden.

A megállapodás szerint az okostelefonos fitneszalkalmazást kínáló vállalat 2,1 milliárd dollárért (mintegy 613,2 milliárd forint) az Alphabet amerikai internetes cég leányvállalatához, a Google-hoz kerülhet.

Vestager elmondta: az uniós bizottság vizsgálata arra irányul, hogy megállapítsa, az új tulajdonos miként tervezi az okosórák által továbbított érzékeny – például az egészségügyi – adatok felhasználását. Célja annak biztosítása, hogy az eszközökön keresztül gyűjtött adatok birtoklása ne torzítsa a fitneszórák piacán kialakult versenyt.

Az Európai Bizottság szerint aggodalomra ad okot, hogy a tervezett felvásárlás tovább erősíti a Google piaci pozícióját az online hirdetési piacokon azáltal, hogy növeli a birtokába jutó adatok mennyiségét. A szerzett adatok fontos előnyt jelentenek az online hirdetési piacokon, azokat ugyanis a Google az általa szolgáltatott hirdetések személyre szabásához használhatja fel, akadályozva ezzel versenytársait – közölte.

Az Európai Bizottság azt kívánja biztosítani, hogy ne sérülhessen az uniós állampolgárok magánélethez való joga és személyes adataik biztonsága – tette hozzá az uniós biztos.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »