Indul a turistaszezon Horvátországban

A hétvégén elindult a nyári idegenforgalmi idény a horvát tengerparton; 133 hotel és 65 kemping nyitott meg – közölte a Horvát Turisztikai Egyesület (HUT) hétfőn.

Zágráb a járvány enyhülésével – szigorú óvintézkedések mellett – fokozatosan feloldotta a korlátozásokat, és újraindította a gazdaságot, két hete pedig a határait is újranyitotta: mindazok a külföldi állampolgárok beléphetnek, akik üzleti vagy más gazdasági érdekeltség miatt, valamint halaszthatatlan személyes okból utaznak az országba.

A turistáknak a beutazáshoz mindössze a szállásfoglalásról kell igazolást felmutatniuk a határon, ahol felveszik az adataikat is. Május 27-ig elkészül az a mobiltelefonos alkalmazás, amely elősegíti a beutazások felgyorsítását. Az alkalmazás használata önkéntes alapon történik. Jelenleg közel 22 ezer turista tartózkodik az országban, felük az elmúlt napokban érkezett.

  • Kapcsolódó cikkünk:

A legfrissebb információk szerint az elmúlt egy napban nem nőtt – azaz 2244 maradt – az ismert koronavírus-fertőzöttek száma, és egy ember halt meg a Covid-19 betegség következtében. A járvány eddigi halálos áldozatainak száma ezzel elérte a 100-at.

A válságstáb további enyhítéseket is bejelentett: május 27-től engedélyezik zárt térben a 100 fős, nyitott térben pedig a 300 fős tömeges rendezvényeket, május 30-tól pedig már szabadtéri sportversenyeket is lehet rendezni az országban, egyelőre azonban nézők nélkül.

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »