Újabb brit nyári fesztivált fújtak le

A Glastonbury márciusi lefújása után a BST Hyde Park fesztivált is elérte a koronavírus. A szervezők ma bejelentették, hogy elmarad Londonban az eredetileg júliusra meghirdettek fesztivál, melyen többek között Taylor Swift, Post Malone, a Pearl Jam, a Duran Duran és Kendrick Lamar lépett volna fel.

A musicbussinesworldwide.com zenei portál szerdán közölte a londoni rendezvény nyílt levelét, amelyben bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt kénytelenek lemondani az idei fesztiválról. A portál értesülése szerint a karantén eddig Nagy-Britannia-szerte mintegy 50 millió font veszteséget jelentett a kieső bevételek és rendezvények miatt a művészeknek és a menedzsereknek.

https://www.instagram.com/p/B-untOijh7w/

Az idén a nyolcadik évébe lépett, népszerű szabadtéri könnyűzenei fesztivál, a BST Hyde Park szervezői hangsúlyozták, hogy a jelen helyzetben nem volt más lehetőségük, mint az esemény lefújása. Hozzátették, hogy a fesztivál stábjáért, a rendezvény alkalmazottaiért, a beszállítókért, szponzorokért és természetesen a rajongóikért érzett felelősség késztette őket erre a lépésre, amelyet csak alapos megfontolás után határoztak el.

„Köszönetet szeretnénk mondani kitűnő munkájukért és várjuk a jövő évet, amikor újra együtt ünnepelhetünk” – fogalmaztak. A fesztivál illetékesei azt is jelezték, hogy a jegyvásárlókat május 6. után tájékoztatják arról, hogyan válthatják vissza belépőiket.

Forrás: MTI / Instagram

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »