Bernie Sanders feladta

Felfüggesztette a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folytatott kampányát Bernie Sanders. Döntését a vermonti szenátor szerdán jelentette be a kampánya munkatársai számára tartott telekonferencián.

https://www.instagram.com/p/B-uadQEHOzY/

A tájékoztató után a kampánycsapat közleményben tudatta, hogy a 78 éves szenátor felfüggeszti az elnökjelöltségért folytatott küzdelmet. Bár a közlemény a „felfüggesztés” kifejezést használta, és nem azt írta, hogy a szenátor kiszáll a küzdelemből, de elemzők szerint egyértelmű, hogy a párt elnökjelölt-állító konvencióján augusztusban Joe Biden, az Obama-kormányzat egykori alelnöke lesz a Demokrata Párt elnökjelöltje, s ezzel Donald Trump amerikai elnök vetélytársa a novemberi elnökválasztáson.

A magát demokratikus szocialistának mondó Sanders a közlemény kiadása után nem sokkal videóüzenetben fordult híveihez.

„A győzelemhez vezető út láthatóan lehetetlen” – mondta a szenátor. Majd leszögezte: „arra a megállapításra jutottam, hogy a demokrata elnökjelöltségért folytatott harc nem lesz sikeres. Ezért ma bejelentem kampányom felfüggesztését”.

Forrás: CNN / MTI

 

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »