Csendes nyarunk lesz, elmarad a Glastonbury

Elmarad a világ egyik legnevesebb zenei fesztiválja, a júniusi Glastonbury a koronavírus-járvány miatt – jelentették be a szervezők szerdán. Várhatóan nem ez az egyetlen nyári fesztivál, amit le kell fújni, csendes nyarunk lesz…

„Sajnáljuk, hogy ezt a döntést kellett meghoznunk. Nem volt más választásunk” – fogalmaztak közleményükben. Alig egy héttel ezelőtt Emily Eavis, a fesztivál egyik szervezője még bizakodóan arról beszélt, hogy reménykednek a rendezvény megtartásában – emlékeztetett rá a BBC News.

A brit kormány azonban hétfőn azt tanácsolta mindenkinek, hogy kerülje a tömegrendezvényeket, és ekkor már nyilvánvaló volt, hogy a zenei fesztivál sem tartható meg. A szervezők még április 1-je előtt lefújták az eseményt, mivel a 270 fontos (mintegy 100 ezer forintos) jegyek árának fennmaradó részét akkor kellett volna rendezniük a látogatóknak. A közleményben sajnálkozásukat fejezték ki a 135 ezer embernek, aki már befizette a jegy árának egy részét, és azt a lehetőséget kínálták fel nekik, hogy ha az előlegként elküldött 50 fontot nem igénylik vissza, azt átirányítják számukra a 2021-es fesztiválra, és így biztosítva lesz a jegyük – a lehetőség szeptemberig áll nyitva a vásárlók előtt.

https://www.instagram.com/p/B9pP6dQp1_M/

Forrás: MTI / Instagram

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »