Flottacsökkentésbe kezdett a Lufthansa

Több mint negyven repülőgépét végleg kivonja az aktív flottából a Lufthansa, amely az üzemméret csökkenése ellenére igyekszik minden dolgozójának más munkát találni a cégen belül. Flottacsökkentés várható a cégcsoporthoz tartozó Austrian Airlines és a Brussels Airlines esetében is.

Európa legnagyobb hálózatos légitársaságának keddi közleménye szerint az igazgatóság nem lát esélyt arra, hogy a légiközlekedés iránti igény a járvány után rövid időn belül fellendüljön, mivel a korlátozásokat csak hónapok múlva oldhatják fel az országok.

A válság előtti keresleti szint a légitársaság szerint csak évek múlva állhat vissza, ezért a Lufthansa végleg kivon a flottából hat Airbus A380-ast, tíz Airbus A340-est és öt Boeing 747-est, emellett az európai járatokat teljesítő Airbus A320-asok közül is huszonegy darabot. Flottacsökkentés várható továbbá az Austrian Airlines-nál és a Brussels Airlines-nál is, de ennek részleteit a cég egyelőre nem közölte.

A közleményben a Lufthansa hangsúlyozta, igyekeznek minden érintett dolgozónak más munkát találni a cégen belül, erről már megkedzték a tárgyalásokat a szakszervezettel.

A Lufthansa, és a tulajdonában lévő légitársaságok (Swiss, Austrian Airlines, Eurowings, Brussels Airlines) a válság előtt 763 gépes flottával rendelkezett, amelyből 700-at jelenleg különböző repülőtereken tárolnak.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »