Egy darabig az Easyjet sem indít kereskedelmi járatokat

Bejelentette teljes leállását a brit gyökerű, de Ausztriában bejegyzett Easyjet légitársaság is.

A cég hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az elmúlt napokban az Easyjet 650 mentesítő járatot üzemeltetett, amelyekkel 45 ezer utast szállítottak. Ezeket a kormányokkal együttműködve továbbra is folytatják, de kereskedelmi járatot az utazási szabályok szigorítása miatt nem indítanak el.

A diszkont légitársaság egyelőre nem tudja, hogy mikor indulhatnak újra a menetrend szerinti járatok, folyamatosan vizsgálják ennek lehetőségét. Hangsúlyozták, hogy a társaság pénzügyi helyzete stabil, a dolgozók fizetésük 80 százalékát kapják meg.

Az Easyjet Európa második legnagyobb diszkont légitársasága, 2019-ben 337 repülőgépével 95 millió utast szállított és 350 millió font adózott eredményt ért el. A Brexit miatt a légicéget részben Ausztriába költöztették át.

Európában egyebek között eddig a Ryanair, a Brussels Airlines, az Austrian Airlines, a Transavia, a SAS Scandinavian, valamint az Air Dolomiti állt le teljesen.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »