Beszállhat a német állam a Lufthansába

A német kormány tárgyalásban áll a Lufthansa légitársasággal, amely flottájának több mint 90%-át tartja kényszerűen a földön a koronavírus-járvány miatt. A lehetséges megoldások között szerepel egy több milliárd eurós állami segélycsomag, illetve a részesedésvásárlás is.

“Szoros kapcsolatban állunk a kormánnyal a likividitásunk biztosítása érdekében” – nyilatkozta a Lufthansa szóvivője, de hivatalosan ennél több információ még nem látott napvilágot. A gazdasági minisztérium sem volt hajlandó kommentálni az eseményeket, de a Reuters közeli forrásokra hivatkozva közölt még néhány információt.

Ezek szerint a Lufthansa német bankokkal, köztük a Deutsche Bankkal is kapcsolatban áll a kormányzati tárgyalások alatt és a Goldman Sachs (GS.N) is esélyes arra, hogy részt vegyen az ügylet lebonyolításában.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Gépeinek 90%-át kivonja az aktív flottából a Lufthansa

36 ezer munkavállalóját függeszti fel a British Airways

A Lufthansa egyik versenytársa, az American Airlines (AAL.O) 12 milliárd dolláros segélyt kért az amerikai kormányzattól, egy iparági bankár szerint a nagyságrendileg a Lufthansának is ekkora összegre lenne szüksége. A Southwest Airlines szintén ma jelentette be, hogy segélyt kér az amerikai kormányzattól a koronavírus okozta keresleti sokk átvészelése érdelében.

A teljes cikk a Reuters oldalán, angol nyelven elérhető.

Tovább olvasom →

Forrás: Reuters

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »