Kínában az elektromos autók jelentik a fényt az alagút végén

Kína soha nem járt az élen a belső égésű motorok terén, az elektromos autók piaca azonban más tészta. Általában évtizedekig tartó intenzív befektetések sorozata és ügyes irányítás szükséges ahhoz, hogy valaki piacvezetővé váljon, Kínának mindazonáltal nincs türelme ehhez.⁠

Bővebben ITT OLVASHAT arról, hogy miként alakulnak Kína elektromos autókat érintő ambíciói, illetve hogyan válhat az ázsiai óriás pillanatok alatt “zavaró tényezővé” az iparágban.

Friss hírek

Piaci körkép: tőkét emel a Lufthansa

Megnyugodtak a piacok kedden, a főbb európai tőzsdék elkezdték ledolgozni tegnapi veszteségeiket és 1-1,5% közötti emelkedést mutatnak. A Lufthansa bejelentette, hogy 2,1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre részvénykibocsátás formájában.

Read More »

Repülővel küldik vissza Texasból a haiti migránsokat

Texas állam és Mexikó határán több mint 12 ezer Haitiből érkező menekült zsúfolódott össze egy sátortáborban. A migránsok a Del Rio folyó alacsony vízállását kihasználva próbálnak az Egyesült Államokba jutni, de az amerikai hatóságok hétfőtől Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be tartó repülőjáratokkal küldik vissza az embereket.

Read More »

Indul az oltáslottó Romániában

Októbertől a beoltottak számára rendezett nyereményjátékkal próbálják a koronavírus elleni vakcina felvételére ösztönözni a nagyrészt még mindig beoltatlan lakosságot. A román kormány ezen kívül étkezési utalványokat is bevet a cél érdekében, miközben az aktív fertőzöttek száma meredeken emelkedik.

Read More »