Nem fogyott az eGolf, drasztikus árcsökkentés jön

Nagy árengedményekkel válnak meg VW e-Golf készleteiktől a német autókereskedők a Volkswagen új elektromos modelljének bemutatása előtt az Essen-Duisburg Egyetem járműipari kutatóintézetének piaci felmérése szerint.

A CAR-Institut, az egyetem járműipari kutatóintézetének az online kereskedők körében végzett felmérése több olyan ajánlatot talált, amelyek az elektromos járművek németországi kedvezményét is beszámítva alig valamivel 20 ezer euró felett kínálták eladásra a teljesen elektromos hajtású VW eGolf modellt. Az eredetileg 32 ezer eurós áron kínált elektromos modell így már olcsóbban megvásárolható a legkedvezőbb árú benzinmotoros VW Golf modellnél.

A kutatóintézet vezetője, az egyetem járműipari tanszékének professzora Ferdinand Dudenhöffer szerint az árcsökkentés az új elektromos VW modell, az ID 3 küszöbön álló piaci bevezetését készíti elő – az elektromos Golf ugyanis nem lesz versenyképes az új modellel, mert az alacsonyabb, 30 ezer eurós áron kerül majd piacra, hatótávja pedig 300 kilométer lesz, nagyobb az eGolf 233 kilométeres hatótávjánál.

A CAR Institut adatai szerint a teljesen elektromos VW eGolf az év első nyolc hónapjában Németországban értékesített különböző VW Golf modellek között csak 3,6 százalékos részarányt ért el, a plug-in-hibrid változata, a Golf GTE pedig mindössze 0,1 százalékosat.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/APA/dpa

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »