Még sosem volt ennyire valószínű a megállapodás nélküli Brexit

Brit álláspont szerint Nagy-Britannia mindenképpen, megállapodással vagy anélkül, de ki fog lépni az Európai Unióból, amely az jelenti, hogy az Egyesült Királyság uniós tagságának megállapodás nélküli megszűnése, a rendezetlen Brexit sohasem volt ennyire valószínű – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán Strasbourgban.

Juncker az Európai Parlament Brexit-ügyi vitáján elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy az Európai Unió sosem fogja a megállapodás nélküli brit kilépés lehetőségét választani, ugyanis ennek elkerülése nemcsak hogy kívánatos, de lehetséges is.

Az unió és minden érintett számára az egyik legfontosabb kérdés az Írországgal összefüggő, még mindig nyitott kérdések megnyugtató lezárása – tette hozzá.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A legfelsőbb bíróságon folytatódik a Brexit-vita

Továbbra sem történt előrelépés Brexit-ügyben

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »