A Deutsche Telekom SIM-kártyái lesznek a német kereskedelmi drónokban

Közös vállalattal lép be a drónokkal végzett kereskedelmi szállítási szolgáltató iparba a Deutsche Telekom AG távközlési konszern és a németországi polgári légiirányítási feladatokat ellátó Deutsche Flugsicherung (DFS) a Wirtschaftswoche lap jelentése szerint.

A német szövetségi versenyhivatal (Bundeskartellamt) már engedélyezte a DFS többségi tulajdonában lévő közös vállalat létrehozását. A frankfurti székhelyű Droniq közös vállalat mobil SIM-kártyával és GPS műholdas helymeghatározó elektronikával ellátott drónokkal végzett kereskedelmi szállítási szolgáltatások számára látja majd el a légiirányítási feladatokat.

A drónok egy külön e célra kifejlesztett elektronikai egységnek köszönhetően válnak „láthatóvá” a légiirányítás számára, egyúttal távirányíthatóak is és valós időben képesek adatokat szolgáltatni a rendszer bázisállomásának. A megoldással lehetővé válik hosszú távú üzleti célú szállítási feladatok elvégzése is – közölte a Deutsche Telekom szóvivője. 

Drónok reptetése az említett légiirányítási elektronika nélkül egyébként csak a távirányítást végző személy látóterében lehetséges. 

A Wirtschaftswoche szerint a két vállalat technológiai kezdeményezésének a célja egy egységes irányítási platform létrehozása a pilóta nélküli repülési szolgáltatások számára. Az együttműködés részleteiről a két cég vezetői május végéig kötnek megállapodást, a tervek között szerepel a technológiai platform európai kiterjesztése is.

A száz százalékos német állami tulajdonban lévő DFS kizárólagos jogkörben látja el a németországi polgári légiforgalom irányítási feladatait, békeidőben a katonai célú légiforgalommal együtt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »