Mégsincs kész a Boeing szoftverfrissítése

Bár a Boeing múlt héten bejelentette, hogy elkészült a lezuhant MAX típusú gépek új szoftverével, hétfőn kiderült, hogy mégsem lesz ilyen gyors a folyamat, mert az integrálásnál problémákba ütköztek. Ennek köszönhetően még hetekig nem szállhatnak fel a gépek, ami már a nagy amerikai légitársaságoknak is gondot okoz.

A Boeing repülőgépgyártó vállalat megerősítette az FAA (Federal Aviation Administration), az amerikai légügyi hatóság közleményét, miszerint csak a tervezettnél később tudnak elkészülni a szoftverfrissítéssel. Miután az öt hónapon belül bekövetkezett két katasztrófa nyomán egyre több ország függesztette fel a Boeing MAX 8 és MAX 9 típusú gépek repülési engedélyét, végül az amerikai légügyi hatóság is beadta a derekát és átfogó vizsgálatot rendelt el.

Ennek következtében ma több mint 300 Boeing MAX gép vesztegel a földön, melyek közül 31-et a Southwest Airlines, 24-et pedig az American Airlines üzemeltet(ne). 

Roncsdarabok a helyszínen, az etióp fővárostól, Addisz-Abebától délkeletre fekvő Bisoftu közelében 2019. március 11-én, miután előző nap 157 emberrel a fedélzetén lezuhant az Ethiopian Airlines Addisz-Abebából Nairobiba közlekedő Boeing 737 MAX 8 típusú gépe. A szerencsétlenséget senki sem élte túl.
MTI/AP/Mulugeta Ayene

Annak jeleként, hogy a gépek várhatóan még jó ideig nem repülhetnek, a Southwest Airlines kiadott egy „újratervezett” menetrendet áprilisra és májusra, ami a Southwest flottájából jelenleg is használható gépekre épül, annak érdekében, hogy minimalizálják a a repülés napján bejelentett járattörléseket.

Az American Airlines egyelőre csak annyit jelzett, hogy tudomásul vették a fejleményeket, tartják a kapcsolatot az utasokkal és úgy készülnek, hogy további csúszás lesz a MAX gépek menetrendbe állításában.

Forrás: Reuters

 

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »