Trump írásban válaszolt a különleges ügyész kérdéseire

Donald Trump amerikai elnök benyújtotta írásos válaszait azokra a kérdésekre, amelyeket Robert Mueller különleges ügyésztől kapott a 2016-os elnökválasztásokba történt orosz beavatkozást, illetve Trump kampánystábjának az oroszokkal való esetleges összejátszását feltárni hivatott vizsgálat keretében – közölte kedden az elnök ügyvédje, Rudy Giuliani.

„Megválaszoltuk minden olyan kérdésüket, amely jogszerűen a választások előtti (dolgokra) és Oroszországra vonatkozott” – mondta Giuliani egy interjúban. Leszögezte ugyanakkor, hogy nem válaszoltak azokra a kérdésekre, amelyek a választások utáni időszakra vonatkoztak. „És meg is mondtuk nekik, hogy ezt nem fogjuk megtenni” – fűzte hozzá.

Mint azt Giuliani kifejtette, Trump nem tervezi, hogy válaszoljon olyan kérdésekre, amelyekben Mueller azt tudakolja, hogy hivatalba lépését követően megpróbálta-e akadályozni az ügyben indított vizsgálatot, például James Comey-nak, az FBI igazgatójának elbocsátásával.

Paradise, 2018. november 17.
Donald Trump amerikai elnök látogatást tesz a kaliforniai erdőtűz által teljesen elpusztított Paradise-ban 2018. november 17-én.
MTI/AP/Evan Vucci

„Ideje lezárni ezt a nyomozást” – hangoztatta az elnök ügyvédje egy előző, kedden közzétett nyilatkozatában, amelyben bejelentette, hogy Trump megválaszolta a különleges ügyész kérdéseit az általa következetesen „boszorkányüldözésnek” minősített vizsgálat keretében. A válaszait tartalmazó iratot Donald Trump közvetlenül az előtt írta alá, hogy elutazott Floridába, hogy ott töltse a hálaadás ünnepét.

A posztjára 2017 májusában kinevezett Robert Mueller különleges ügyész szóvivője nem kívánta kommentálni Giuliani bejelentését.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Az Egyesült Államok hírszerző ügynökségei korábban arra a megállapításra jutottak, hogy Oroszország beavatkozott a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányába, hogy Trump javára billentsék a versenyt a demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton pozícióinak megingatásával. Trump ugyanakkor következetesen tagadta, hogy bármilyen módon összejátszott volna Moszkvával, Oroszország pedig azt állítja, hogy nem avatkozott bele a választások folyamatába.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

www.oxfordcorner.hu

Miért éri meg nyelvkönyvekre költeni? (x)

Bár az emberek pénzügyi helyzete manapság kevés úgymond felesleges dolog megvételét teszi lehetővé, mi mégis azt tanácsoljuk, hogy Gárdonyi Géza gondolatai lebegjenek a szemünk előtt: a könyvekre költött pénz elsőre úgy tűnik, ablakon kidobott pénz, holott pont olyanok, mint a vetőmag.

Read More »