A német kormány igen hamar életbe léptetheti a dízeltörvényeket

A német kormány szándéka szerint már a jövő év elejétől életbe léphetnek a korosabb dízeljárművek környezetvédelmi célú műszaki átalakításának jogi és műszaki keretfeltételeit rögzítő törvények.

A szövetségi környezetvédelmi minisztérium munkaterve a dízelautóknak „a közlekedési korlátozások alóli mentesítést lehetővé tévő jogi és műszaki előírások késedelem nélküli kidolgozását” írja elő, amelyeket 2019 elején a lehető leghamarabb életbe is kell léptetni.

A német kormány szándékai szerint a dízelmotorok műszaki átalakításának költsége az autógyártókat terheli majd, erről a tárgyalások az ágazattal folyamatban vannak. Az autógyártók eddigi nyilatkozataik alapján a költségek teljes átvállalását mereven elutasítják.

Andreas Scheuer szövetségi közlekedési miniszter haladéktalanul meg kívánja teremteni a közlekedési korlátozások automatizált rendszámleolvasás alapján történő betartatásának a feltételeit. A tervezet szerint az Euro-4 és Euro-5 környezetvédelmi besorolású utólagosan átalakított dízelautók abban az esetben mentesülhetnek a behajtási tilalom alól, ha nitrogén-oxid-kibocsátásuk kilométerenként 270 milligramm alá csökkent.

A belvárosi levegőszennyezés mértéke miatt több németországi nagyvárosban – Berlinben, Hamburgban, Stuttgartban és Frankfurtban – a helyi hatóságok egy bírósági elvi állásfoglalás alapján a jövő év elejétől behajtási tilalmat rendeltek el, vagy készülnek elrendelni a korosabb dízelautókra.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »