Németország nem követi Dél-Korea példáját a hibás BMW-k ügyében

Nem valószínű, hogy Németországban is követnék a dél-koreai hatóságok példáját, és elrendelnék BMW autók forgalomból való kitiltását a motorház kigyulladásának kockázata miatt – jelentette ki Jochen Frey, a müncheni autógyártó konszern szóvivője a kínai Hszinhua hírügynökségnek adott interjúban.

Dél-Koreában kedden mintegy 20 ezer BMW autó forgalmi tilalmát rendelte el a közlekedési minisztérium a motorház kigyulladásának veszélye miatt. A tilalom a biztonsági ellenőrzésen még át nem esett autókra vonatkozik.

A BMW 106 ezer autót hívott vissza ellenőrzésre és javításra Dél-Koreában. A kínai Hszinhua hírügynökségnek adott tájékoztatóban a vállalat közölte, hogy már 79 ezer autón végezte el az ellenőrzést. A BMW a motorok öngyulladásának okát a kipufogógáz visszavezető rendszernél (exhaust gas recirculation, EGR) bekövetkezett szivárgásban azonosította.

Szöul, 2018. augusztus 14.
Biztonsági ellenőrzésre visszahívott BMW-k sorakoznak egy márkaszervizhez közeli óvoda udvarán Szöulban 2018. augusztus 14-én. A német járműgyártó minőségellenőrző részlege egy hete jelentette be, hogy a BMW 106 ezer autót hív vissza világszerte a motorok sorozatos meghibásodása miatt, ami túlmelegedést és több esetben tüzet is okozott. (MTI/AP/Ahn Jung Dzsun)

A Yonhap dél-koreai hírügynökség beszámolója szerint szerdán is kigyulladt egy 2012-ben gyártott BMW X1-es Szöulban. Az X1-es modell eredetileg nem szerepelt a BMW által Dél-Koreában visszahívott autók 42 modellből összeállított listáján.

Kapcsolódó cikkünk: A BMW több mint 200 ezer autó visszahívására készül

Németországban 96 ezer, a Dél-Koreában ellenőrzésre visszahívott kocsikkal azonos paraméterekkel rendelkező BMW autó van forgalomban. Európában a BMW 223 ezer autót hív vissza.

Az autógyártó megelőzésképpen – azt követően, hogy Dél-Koreában már több mint harminc autó égett ki a motor öngyulladása miatt – megkezdte a Németországban forgalomban lévő autók ellenőrzését – mutatott rá Jochen Frey, hozzátéve, hogy a németországi tulajdonosok önkéntes alapon vihetik el ellenőrzésre az autóikat.

Forrás: MTI/Xinhua/Yonhap

Friss hírek

Leave a Reply