Putyin beköszön az osztrák külügyminiszter esküvőjére

Vendég lesz Vlagyimir Putyin orosz elnök Karin Kneissl osztrák külügyminiszter szombaton megtartandó esküvőjén – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságírókkal szerdán Szocsiban. „Betér oda Berlinbe menet” – mondta Peszkov.

Dmitrij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója közölte, hogy a jobboldali Szabadságpárthoz tartozó, az orosz-osztrák kapcsolatok javítását támogató Kneissl júniusi bécsi látogatása idején hívta meg Putyint a Dél-Stájerországban megtartandó menyegzőjére. Erre most az orosz elnök hétvégi berlini látogatása ad majd lehetőséget.

„Benézünk és felköszöntjük” – mondta Usakov.

Krain Kneissl esküvőjét az eredeti tervek szerint Gamlitzban tartották volna, de később úgy döntöttek, hogy az eseményt a dél-stájerországi borvidékre viszik át.

Szergej Lavrov orosz (b2) és Karin Kneissl osztrák külügyminiszter (j) megállapodást ír alá Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Sebastian Kurz osztrák kancellár jelenlétében Bécsben 2018. június 5-én. (MTI/EPA/Michael Gruber)

Angela Merkel német kancellár ugyanazon a napon fogadja majd kétoldalú találkozó keretében Putyint a Berlin melletti Meseberg kastélyban, a német kormány vendégházában. Peszkov keddi bejelentése szerint a két vezető a tervek szerint aktuális kérdések széles körét fogja áttekinteni, egyebek között az amerikai szankciók nyomán kialakult szituációt, a szíriai és az ukrajnai helyzetet, valamint a kétoldalú gazdasági együttműködés, így az Északi Áramlat-2 gázvezeték megépítésének kérdéseit.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

 

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »